Zonnekijkdag 2021 in Castricum (Noord-Holland)

InFINNity Deck

Observatory
Op 4 juli 2021 organiseert de KNVWS voor de derde keer een Landelijke Zonnekijkdag. Op deze dag kun je veilig door een telescoop de zon bewonderen. Dat kan door heel Nederland bij verenigingen en publiekssterrenwachten, maar óók bij particulieren.

Bij ons op InFINNity Deck kunt u veilig naar de Zon kijken door de volgende telescopen:

In het observatorium:
- Lunt LS80THA zonnekijker (protuberansen)
- SkyWatcher Esprit 150ED met wit-licht filter (zonnevlekken)
- Celestron C11 XLT EdgeHD met wit-licht filter (zonnevlekken in detail)
- GTT60 (zonnevlekken door middel van projectie)

In de tuin (mede dankzij @RobRob):
- 80mm APO met Herschel wedge (zonnevlekken)
- 80mm APO met Daystar Quark (protuberansen)

Gezien het coronabeleid verzoeken wij u zich aan te melden en bij twijfel over de eigen gezondheid het bezoek ook weer af te zeggen. Er gelden uiteraard beperkingen. Het observatorium is niet zeer ruim bemeten (binnendiameter 2.8m), waardoor het onder de huidige omstandigheden met niet meer dan twee personen uit één huishouden gelijktijdig bezocht kan worden. In de naastgelegen tuin, waar zich ook de zonnewijzers bevinden, zal een extra opstelling zijn om de zon waar te nemen en er zijn daar voldoende zitplaatsen om op gepaste afstand te wachten tot er plaats in het observatorium is. Grotere groepen zijn dus welkom, maar zullen in delen het observatorium bezoeken.

De Landelijke Zonnekijkdag valt samen met de zonnekijkdag in België waar de Vlaamse Vereniging voor Sterrenkunde (VVS) deze dag al vaker met veel succes organiseert.


Aanmelden via e-mail. Toegang is gratis.

Nicolàs

website.jpg
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Rudy
Bovenaan Onderaan