Zesde spectroscopiedag op zaterdag 13 november.

jeanpierre

keep it simple
Gelden er nog steeds dezelfde regels? D.w.z. beperkt aantal deelnemers (25)? En zijn er nog plekken vrij voor eventuele geïnteresseerden?
Voorlopig inderdaad nog dezelfde regels. Er zijn nog vijf vrije plaatsen. Komend weekend ga ik hier weer mee aan de slag :)
Ik kijk er heel erg naar uit om weer dingen te organiseren...
 

jeanpierre

keep it simple
Bij deze het programma voor de spectroscopiedag 13 november:

  • Ernst Pollmann: " Spectroscopy portrait of the eclipse event 2017-2019 of VV Cep".
  • Hugo Van den Broeck: Ervaring die de mensen van werkgroep spectroscopie VSRUG (Erik, Hugo VE, Guy en Hugo VdB) opgedaan hebben op UGent als Beta tester van het reductie programma "Demetra voor eShel" van de firma Shelyak.
  • Mario Clemmens: Vorderingen gebruik LISA op AstroLab Iris
  • Ralph Snel: DOAS, differential optical absorption spectroscopy, is een methode waarmee je uiterst gevoelig bent voor specifieke spectrale structuren en heel zwakke signalen uit een spectrum kan halen, zolang je weet waar je naar moet zoeken. De methode wordt gebruikt in aardobservatie vanuit de ruimte en kan sporengassen zoals ozon (O3), stikstof dioxide (NO2) en zwaveldioxide (SO2) detecteren. Ook vanaf de grond wordt deze methode toegepast om de luchtkwaliteit te meten, en de techniek werkt zelfs als het bewolkt is.
  • Rien Dijkstra: infraroodspectroscopie van stof en gas rondom sterren
  • Edwin De Ceuninck: Demonstratie werking van het zelfbouw experimentele prototype spectroscoop guidance section
  • Nicolas de Hilster: "Volgen zonder reflective slit"Als we een spectroscoop met een glasvezelkabel willen koppelen aan een kijker, maar geen reflective slit willen gebruiken, hoe krijg je de ster dan met eenvoudige middelen op de glasvezel? Demonstratie van een oplossing met een flip-mirror.
De dag gaat door van 10: tot 17 uur.Onthaal vanaf 9u
Er zijn nog een drietal vrije plaatsen! (dit keer beperk ik het tot een 20tal mensen). Bij interesse stuur even bericht naar [email protected]
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan