Waarschuwingstopic actuele hemelverschijnselen

Roel

Pyrotechnische razernij
@steert-sterre De camera geeft inderdaad de verkeerde tijd aan. Dit was iets na 22.00u vanuit Nijbroek. Het werd toen even kort zichtbaar met het blote oog gedurende een minuutje of 10.

Het mooie rode zuiltje van jouw foto heb ik ook nog mee kunnen pikken, maar tegen die tijd was het mooiste al weer achter de rug.
 

ArnoM

Donateur
Sorry, maar ziet er eerder uit als de nieuwe ledverlichting in kassen. Dat geeft inderdaad deze kleur weerschijn tegen de wolken.
 

Neo

Donateur
Noorderlicht zou juist in de gaten tussen de wolken veel helderder zichtbaar moeten zijn - als het tenminste noorderlicht was.
Check maar eens voor opnames met noorderlicht en wolken.
 

PaulVolman

Donateur
Nu jullie dit zo opmerken en ik toch wat nader onderzoek heb gedaan lijkt het mij toch ook de moderne ledverlichting van de kassen zijn bij ons in de omgeving te zijn.
Ik zal de post wee verwijderen.
Paul
 
Nog maar eens een poging op een sterbedekking door een planetoïde. Uit de Sterrengids: woensdagavond 23u14 lokale tijd is het 444 Gyptis die een sterretje in Sextant bedekt van 11,7. Het pad is wel mooi breed. En de max. duur is 12 sec. Op een hoogte van 45° en geen maan.
(diezelfde nacht spreekt de Sterrengids ook over Huenna, maar het pad passeert boven Nederland)
.
gypt2203.png
.
 
Bovenaan Onderaan