• Welkom op het vernieuwde forum! Als je niet kunt inloggen dan moet je je wachtwoord opnieuw instellen: Doe dit door middel van deze link: Klik hier . Email veranderd? Neem dan contact op via het contactformulier. Passen we dit aan.

Vanwege Corona: Publieksavonden houden of sluiten?

ArnoM

Donateur
Vraagje: hoe gaan andere sterrenwachten om met de maatregelen tegen corona. Blijven jullie de publieksavonden open of toch sluiten?

Graag jullie reactie.
 

ArnoM

Donateur
Beslissing bij Copernicus is idd genomen om te sluiten. Zag dat Saturnus ook sluit. Andere sterrenwacht zullen vast ook hun deuren dicht houden.
 

svdwal

Sander - Moderator
De WLS en de LWSK schorten alle publieksactiviteiten zeker tot eind maart op. De Universiteit heeft officieel de Oude Sterrewacht dichtgedaan tot eind maart. Dat betekent ook dat de Kaiser Lentelezingen niet doorgaan.
 

schoenmaker

Didymos
Sterrenwachten mogen weer open (binnenkort) en nu is de vraag hoe?

Hoe gaan andere sterrenwachten dit doen? Wat zijn oplossingen die ‘haalbaar’ / ‘zinvol’ zijn voor een betalende bezoeker?

Live-stacking? Wat heb je daar voor nodig?

Per gezin naar de telescoop en steeds schoonmaken? (maar hoe?)

Geen telescopen inzetten?

Bij de Cosmos Sterrenwacht te Lattrop zitten we met deze vragen te spelen maar hebben nog geen antwoord. Wie heeft er al oplossingen verzonnen / succesvol ingezet. Wie heeft tips?
 

ArnoM

Donateur
Zelfde problemen waar wij mee zitten. De koepel is te klein voor meer dan 1 familie. Wordt ondoenlijk om na ieder persoon het oculair te reinigen.

We hebben een atik infinity waarmee we naar YouTube kunnen streamen. Deze stream kunnen we dan op de beamer zetten. Evt met een 2e telescoop, laptop en onze nieuwe asi224mc een 2e plek maken waar mensen kunnen kijken. Maar ben bang dat we misschien besluiten om dicht te blijven nog volop in overleg hier dus
 
Bovenaan Onderaan