Stargazing live

Ze staan al voorgeprogrammeerd in de tv om te kijken. Wordt vanuit Australië uitgezonden deze keer, dus de presentatie is in daglicht. Vond andere jaren erg leuk, benieuwd hoe het dit jaar is.
Uitzendingen vanavond, morgen en donderdag, zelfde tijd, zelfde zender.
 
Keuzestress vanavond!
BBC of zelf sterren kijken?

Er drijven nu wolken binnen, dus het wordt BBC.
Brian Cox in de outback met verhalen over zuidelijke sterrenbeelden en misschien ook een paar noordelijke.
Een gokje: de zeven zusters (Pleiaden) die achtervolgd worden door de stoere man (Orion). Dit boer-zoekt-vrouw verhaal was bekend bij de aboriginals van Centraal-Australië en de oude Grieken, maar ze kunnen het niet aan elkaar verteld hebben.
 
Idd. Mooie vent die Australische bush-waarnemer.
Vond de foto's van Saturnus weer buitengewoon mooi. Kan er niet genoeg van krijgen om naar foto's van Cassini te kijken.
Was weer een leuke uitzending. Benieuwd naar die van morgen.
 
Ik volg dat hele zooniverse gebeuren al een hele tijd, en sla zo soms nog af en toe eens aan het taggen. Die planet 9 lijkt me ook leuk om te doen, benieuwd of ze al een nieuwe asteroide of iets dergelijks ontdekt hebben! (Na 1 dag!!!)
 
Het lijkt er wel op dat ze een nieuwe asteroïde oid hebben ontdekt. Was gisteravond al een voorbeeld gegeven van een object die op 3 foto's flink van plaats is veranderd. In hoeverre dit echt door het publiek ontdekt is, of gewoon een van te voren geprepareerde object is de vraag, maar het doet het wel goed op tv.

Vanavond alweer de laatste. Hopelijk is het daar weer helder.
 
Terug
Bovenaan Onderaan