Over smaak en kleur valt niet te twisten ...
Maar toch nog enkele opmerkingen over de kleur.
Dat de absorptie lijnen niet samenvallen is duidelijk, maar er zijn nog andere factoren die een vergelijking bemoeilijken.
Vooreerst is er de lineariteit van jouw opname die niet gekend is. Het referentiespectrum is wel lineair, ten minste wat de absorptielijnen betreft (schaal). De absorptielijnen van dit referentiespectrum zijn duidelijk over de kleurenband getekend en komen dus niet uit de opname! (De lijntjes zijn boven de kleurenband ook zichtbaar.) Dat duid op een vermoeden dat de kleurenband ook aangepast is (verschoven links-rechts en/of uitgerekt) om het geheel te doen samenvallen. Het zou ook een synthetische kleurenband kunnen zijn. Mocht het een synthetisch spectrum van de zon zijn, dan zouden ook de absorptielijnen moeten zichtbaar zijn en daarvoor zijn de kleurvlakken tussen de lijntjes te egaal. Met een synthetisch spectrum bedoel ik een opname van het zonnespectrum in zwart/wit, een grafiek bekomen uit deze opname, de grafiek geijkt zowel in golflengte als in intensiteit en hieruit door software een kleurenspectrum laten ontstaan. (per golflengte een welbepaalde kleur)
Ik heb er enkele jaren terug met leerlingen voor hun GIP (geïntegreerde proef) eentje gemaakt met een SBIG SGS spectroscoop en een zwartwit ST-10 CCD camera. (Een vergelijking met deze middelen is absoluut niet mijn bedoeling)

Je merkt dat de kleuren niet egaal mooi zijn. het spectrum is getekend door vele kleine absorptielijntjes. Merk ook op dat qua intensiteit dit spectrum ook geijkt is volgens een zwarte straler met de oppervlaktetemperatuur van de zon.
Buiten het lineariteitsprobleem is er ook nog een probleem met de filters van de opnamecamera. Het filtertje dat over de rode pixels van de camera ligt is een rood-doorlaatband die vroeg afkapt. Ruwweg zo onmiddellijk na de Halpha of Fraunhofer C-lijn. De rest van het spectrum, einde rood - begin infrarood is door deze filter verloren. Hier zijn normaal de sterke tellurische O2 lijnen zichtbaar, die Fraunhofer ook al opmerkte, de sterke A en B lijnen. Hetzelfde kan gezegd worden voor de filter die over de blauwe pixels ligt, maar dan in de andere richting. De Fraunhofer H en K Calcium lijnen zijn hierdoor ook verloren. Wat de groenfilter betreft, merken wij het effect van 2 groen pixels voor één blauw en één rood filter. Het groene in het spectrum heeft daar de hoogste intensiteit en de groene band is breder dan normaal. Visueel kijken naar het spectrum van de zon en dan vergelijken met de opnamen toont al de problematiek hierboven geschetst.
Ten slotte de vraag over DVD (Blue ray) of CD. Een CD met ongeveer 600 tracks per mm is zeker te verkiezen boven een DVD, met meer dan het dubbele aantal tracks.
Tracht vooral de slit small te houden voor een hogere resolutie, dus om de absorptielijnen zichtbaar te maken.
Vriendelijke groeten.