Lancering Artemis 1 live

Rudy

Donateur
Maar het tempo is sowieso laag, de Artemis II staat pas voor mei 2024 op de rol. Wat scrubs hier en daar, wat maanden vertraging, maakt niet veel uit. Ten tijde van Apollo was dat toch heel anders, met flinke druk op de ketel. Maar ja, het is niet veel nieuws wat ze nu aan het doen zijn. Deze maand is het precies 60 jaar geleden dat Kennedy in een beroemde toespraak zei 'we choose to go to the Moon'. Het was met het huidige programma eigenlijk ook tijd voor 'we choose to go to Mars'.
 

Rudy

Donateur
Aardig filmpje van de lancering, volgens de omschrijving: "We are 50+ miles from Cape Canaveral. This may have been the largest and brightest launch we’ve seen in 26+ years."Eerste beelden van de aarde na lancering:

 
Dat gaat wel snel zeg! Nu al meer dan 50.000 km van de aarde. Dan zal er voor ons weinig te zien zijn aan de nachtelijke hemel.
 

schoenmaker

aka Koplamp
13:57 dichtste nadering. Er wordt vanaf 13:25 (ongeveer) een LOS (loss of signal) verwacht doordat de Maan dan een directe verbinding onmogelijk maakt. Die duurt dan ongeveer 30 minuten. Mogelijk net op tijd dus weer signaal om de dichtste nadering te zien.

Op de live stream valt een Mare nabij de terminator op. Dat is Mare Orientalis en dus kijken we naar de 'achterkant' van de Maan.
Op https://www.nasa.gov/specials/trackartemis/ kan je de simulatie op basis van de telemetrie bekijken.

1669031150469.png
 

schoenmaker

aka Koplamp
We komen nu bijna boven Medeleev aan.


1669035240672.png

1669035271863.png
 

Prutsky

Mostly harmless
Na al het moois van gisteren, kwam ik deze video ook nog tegen van de lancering van vorige week. Wat een geluid produceren met name die SRB's!
Aanrader met koptelefoon op:
 
  • Leuk
Waarderingen: Rudy
Bovenaan Onderaan