foto's maan met zelfgebouwde spiegeltelescoop

Nathalie17

Stofdeeltje
Hallo,

Vandaag was de lucht erg helder en was er een mooie halve maan te zien. Wij hebben voor het eerst met onze zelfgebouwde telescoop naar de maan gekeken. Zie foto's hieronder.
Heel erg leuk om een keer gezien te hebben. Je ziet zelfs de structuur van de maan. Het scherp krijgen en foto maken was wel nog lastig.

Groetjes,
Nathalie en SheryltempImageTUUEdN.pngtempImageTUUEdN.pngtempImage3wE7vC.pngtempImagebUUKVY.pngtempImagejlNyOn.pngtempImageAF9vbs.png
 

ErikDijk

Donateur
Ja zeker...., momenteel en de komende dagen is het mooi helder, ideaal om door jullie zelfgemaakte telescoop te kijken.
Foto's maken (met de mobiele telefoon?) door het oculair van je telescoop is niet eens zo makkelijk....., de camera moet op precies de goede plek boven het oculair gehouden worden en dan moet je nog scherp stellen. Maar jullie hebben de eerste beelden in ieder geval al wel kunnen maken. Wat jullie door de telescoop met jullie eigen ogen gezien hebben zal vast duidelijker en scherper geweest zijn.
Blijf vooral proberen om nog meer foto's te maken en te kijken naar de hemel de komende dagen. De Orionnevel en de Plejaden zijn mogelijk ook geschikte onderwerpen. En aanstaande woensdag is er nog een samenstand van Jupiter en Venus zichtbaar!
 
Bovenaan Onderaan