• Welkom op het vernieuwde forum! Als je niet kunt inloggen dan moet je je wachtwoord opnieuw instellen: Doe dit door middel van deze link: Klik hier . Email veranderd? Neem dan contact op via het contactformulier. Passen we dit aan.

Even voorstellen en M 103

orion94nl

Meteoriet
Hallo,

Ik ben nieuw op dit forum, dus wil ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Math Heijen, en ik woon in Landgraaf (zuid-limburg). Mijn interessegebied binnen de amateur astronomie ligt vooral in het visuele waarnemen van de Zon, Maan en de Deepsky, en dan met name open clusters, planetaire nevels en dubbelsterren. Ik gebruik voor de Maan en de Deepsky een 30cm Dobson van Orion Optics UK, f/5.3 en neem vooral waar vanuit mijn achtertuin in Landgraaf. Ook probeer ik af en toe een tekening te maken van wat ik zie. Zo heb ik op 16 december M103 bekeken en getekend. Het is nog niet zo fraai, maar ik ben vlijtig aan het oefenen. Je ziet hier M103, bekeken door een 7mm Pentax (vergroting 229x, field of view 18').

Groetjes

Math Heijen
 
N

Nightsky

Guest
Welkom Math

Ik ken je naam van het Tal forum op Yahoo, leuk je hier te zien.
Met een heel nieuw arsenaal zo te zien.
 

Woelzy

Stofdeeltje
Welkom op het forum, Math!

Mooie tekening, ik vind het ook leuk om af en toe waarnemingen uit te tekenen. Voelt voor mij vaak als een leerzame bezigheid, om meer gevoel voor de verhoudingen te krijgen.
 
Bovenaan Onderaan