Draaiwerk gevraagd: adapter-ring met M68x1 inwendig draad?

Roel

Onverantwoorde koekoek
Ik ben van plan om als winterproject mijn 50mm Lunt op te voeren naar 80mm. Daarvoor wil ik de etalon-unit van de Lunt bevestigen aan het uiteinde van een 80mm donor-OTA. Ik kan door middel van allerlei beunwerk (of het koppelen van vele losse adapterringen = $$$$$$) de boel waarschijnlijk wel aan elkaar krijgen, maar één mooi passende aluminium adapter is natuurlijk veel mooier en handiger. Helemaal omdat de voorzijde van de etalonunit al voorzien is van schroefdraad - handig!

Alleen: ik kan niet draaien, en ik heb geen draaibank.

Omdat ik de donor-refractor nog niet heb kan ik nog geen gedetailleerde ontwerptekening maken. Maar voordat ik daar aan begin: is er iemand die t.z.t. (uiteraard tegen vergoeding) een dikke ring zou kunnen draaien van aluminium? Hij zal een buitendiameter hebben van ongeveer 85mm en een dikte van ongeveer 15mm. Het allerbelangrijkste is dat het middengat vrouwelijk schroefdraad moet hebben: M68x1.

Ik heb trouwens echt geen idee of dit laatste überhaupt wel mogelijk is met een huis- tuin- en keukendraaibank....
 

Roel

Onverantwoorde koekoek
Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: fIQLpVr.jpg views: 0 grootte: 140,2 KB id: 1434390

Bovenstaand een afbeelding van een dergelijke adapter van iemand die al zo'n modificatie heeft uitgevoerd.
 
Anders kan je altijd nog uitwijken naar Precise Parts, een amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het op maat maken van dergelijke custom adapters voor astrofotografie. Exact wat je zoekt dus, eigenlijk. Peperduur, maar zeer hoge kwaliteit.
 

Roel

Onverantwoorde koekoek
Dat klopt inderdaad! Althans, de donortelescoop is onderweg en de draaihulp is gevonden. Binnenkort dus meer info in het ATM-gedeelte... :)
 
Bovenaan Onderaan