Dertiger onderweg

sterrenboy

I have a dream....
Geen van ons heeft het beeld in het vorige bericht gezien ;-).

Dan zou ik toch maar eens voor een bril gaan kijken.... 😂
Mag ook eentje zijn -van een tandarts- met die mini verrekijkertjes erop. Dan kun je ‘m -ook- nog gebruiken voor de sterren.

(Grapje natuurlijk!)

Maar dàt -‘foutje’ op dat- beeld is natuurlijk niet zo erg, dat is weg te moffelen.
 

Skyheerlen

Aluminium rules!
Zo te zien haal je met een tweesnijder het materiaal weg, maar hoe maak je dan het oppervlak wat gladder/strakker?
Er was sowieso een issue. De toppen vd frees bleken beschadigd, en ik had geen nieuwe. Even geprobeerd .... resultaat viel toch niet tegen. En dus door.

Maar tot hier komen bleek een gevecht. Het vinden van goede freesjes voor alu die je dan ook nog als niet-zakelijke klant kunt kopen, was niet zo simpel. De eerste set freesjes dat ik had, maakte er een puinhoop van. Spanen liepen meteen vast, het oppervlak werd een kraterlandschap. Lelijk. Dit resultaat is al heel veel beter.

Mss kijk ik nog eens verder; kijken of het beter kan. In ieder geval een grotere dan die die ik nu gebruikte (10mm); mijn machine kan het gemakkelijk aan.
 
Laatst bewerkt:

Skyheerlen

Aluminium rules!
Zo, even een pauze ivm andere bezigheden. Dat afgerond hebbende, weer verder!

En dus zit de randondersteuning nu vast! Het is een wiffle tree systeem, gelagerd op twee assen die elk met een kogellager en een naaldlager kunnen draaien in het frame vd spiegelbak. Asdiameter 22mm (bovenste lager) / 20mm (onderste lager); dat is genoeg. De lagers die de spiegel zelf dragen, zijn voorzien van een extra Delrin ring, om contact metaal-glas te voorkomen. Ik moet nog gaten boren (of kamers frezen?) in de armen, om zo gewicht te verlagen, maar dat doe ik pas na het definitief passen vd spiegel cq. afstellen vd randondersteuning. En dat laatste stel ik een beetje uit; slepen met een glasschijf diameter 760mm en 51mm dik doe ik liefst zo min mogelijk.

2040E1DB-86E2-4983-9C69-0D38B6BA2110.jpeg

A013AC87-B64E-4319-867E-D1D8B0BF4E59.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan