Cursus spiegelslijpen 2020-2021-2022, bij Sterrenwacht Almere

janvangastel

Meten is weten
In oktober 2020 start Sterrenwacht Almere met de cursus spiegel slijpen 2020. We zijn gestart in 2012, dus dit wordt het negende achtereenvolgende jaar. Zoals gebruikelijk zijn er weer 8 plaatsen te vergeven, waar er al 5 van gevuld zijn. Kortom: er zijn nog maar twee plaatsen vrij, wees dus snel want gewoonlijk zit de cursus snel vol. Wil je meedoen: meld je dan uiterlijk 1 maart 2020 aan. Kort na die datum krijg je dan en verzoek tot betaling van de kosten van de cursus (met name afhankelijk van de grootte van de spiegel). Na betaling (voor een bepaalde deadline) is je deelname definitief. Zie voor meer informatie (data prijzen etc.) http://members.ziggo.nl/jhm.vangaste...lijpcursus.htm Heb je na het doornemen van die informatie nog vragen: stuur een mail aan [email protected]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

janvangastel

Meten is weten
Er is nu nog maar een plek vrij. Wees dus snel als je dit jaar mee wilt doen. Het is de enige slijpcursus in Nederland.
 

janvangastel

Meten is weten
Door corona ging de slijpcursus in 2020 niet door. Momenteel loopt, sinds 9 oktober, de cursus 2021. Ook in 2022 zal weer een cursus worden gegeven, met maximaal 8 deelnemers. Omdat de cursus gewoonlijk snel vol is hierbij alvast de informatie voor de cursus 2022: http://www.janvangastel.nl/Astronomy/slijpcursus/slijpcursus.htm . Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Mijn emailadres staat onderaan de bovenvermelde informatiepagina.
 

Bert Bogchelman

Moderator
Ik heb gisteren mijn 1e spiegel afgerond. Met succes. Het is een 20cm F5. Hij is erg goed geworden. Het leuke is dat ze een tweeling exemplaar heeft, een Celestron fabrieksspiegel 20cm F5. De brandpuntsafstand scheelt maar enkele milimeters, dus dat maakt ze geschikt voor een mooie compacte bino dobson.
 

Bijlagen

  • SHWC4709.JPG
    SHWC4709.JPG
    890,6 KB · Weergaven: 15

janvangastel

Meten is weten
Voor de slijpcursus die start in oktober 2022 zijn al zes van de acht plaatsen bezet. Mocht je interesse hebben, meld je dan snel aan voor de cursus vol is. Overigens is het niet ondenkbaar, dat we door corona met minder dan acht personen moeten werken, maar dat zien we dan tzt wel weer.

Jan van Gastel
 
Bovenaan Onderaan