Bouwverslag: 400mm f/4 Lowrider Propdob

Roel

Totaal niet relevant
Oeh, Tempex: dat is ook een goed idee zeg, eens kijken of ze in de bouwmarkt iets dergelijks hebben.
 

Roel

Totaal niet relevant
@Houdini: je hebt gelijk, helemaal vergeten. (Destijds was het geen optie in mijn ronde kistje...)

Waarneemmaatje Steem heeft toevallig nog wat stukken van een soortgelijk schuim liggen, dus dit gaat helemaal goed komen. Op maat snijden kan straks mooi met de spiegelschijf zelf als tekenmal.
 

svdr

Uranus
👍 ik zou op de box wel nog een boodschap aanbrengen in de zin van "Astronomical First Side Mirror inside" alsook "THIS SIDE UP" en "CLEAN SURFACE - DO NOT TOUCH - via spuitletters.

Je wilt geen gerotzooi met een 1ste klas spiegel van Jan z'n hand.

Eerlijk gezegd zou ik er ook een handgreep op schroeven zodat je de spiegelkist nèt wel in handbagage kunt meenemen. Gewoon voor je eigen gemoedsrust.

Want je wilt geen gerotzooi met een 1ste klas spiegel van Jan z'n hand...
 
Laatst bewerkt:

Roel

Totaal niet relevant
De spiegel absoluut (veel beter dan dit wordt het gewoon niet), maar voor wat de ombouw betreft kan ik geen garantie geven.
Ik voorzie nu nog geen verbeterpunten, maar je weet zelf ook hoe zoiets gaat. ;)
 

Roel

Totaal niet relevant
Ja, en omdat mijn voormalige 30cm al sinds oktober bij zijn nieuwe eigenaar is, is mijn grootste kijker sindsdien de 25cm Propdob geweest. Dat maakt de wow-factor bij de de first light van deze 40cm alleen maar groter. Man, het kriebelt!
 

Steem

Donateur
Mooi nieuws! Ik vertrouw er overigens niet in dat die spiegel een eeuwige blijver is, maar hij zal het zeker langer uithouden dan menig ander objectief dat je gehad hebt. Van harte!
 
Bovenaan Onderaan