2" BarAdv Astro-Physics barlow [verkocht]

Status
Niet open voor verdere reacties.

sixela

hulpbeheerder - hij/hem/zijn
2" BarAdv Astro-Physics barlow ( https://astromart.com/images/classifieds/3052/dd3ffae2a11743bcebac9d71936b15f4-img.jpg voor het beeld van deze versie ; https://www.teleskop-express.de/sho...-PHYSICS-BARADV-2--Advanced-2fach-Barlow.html voor de huidige versie).

Veruit de beste 2" barlow, met een polijstkwaliteit die enkel door de Baader/Zeiss barlow en de vroegere TMB 1.8x ED barlow wordt geëvenaard.

Kan gebruikt worden voor 1.8x tot 2.5x.

Wordt geleverd met de oudere korte extensie, die 1.85x geeft voor oculairs met het brandvlak op de 2" schouder (hogere vergroting maak je met extra ringen -- daar kan ik er ook wel wat van verkopen).

Aan de telescoopkant geen schroefdraad (pas in een 2" buis), aan de andere kant zowel M42/T2 draad als M48/2" filterdraad (ik gebruikte hem als 1,8x-2x "opschroefbarlow" voor 2" oculairs en voor een binoviewer.

Reusachtige vrije opening, en kan dus gebruikt worden met reusachtige fotosensoren (met diagonalen veel groter dan 2"), bijvoorbeeld voor maanfoto's met een DSLR zonder dat de hoeken te donker worden.

€225.BarAdv.JPG
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan