Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

17P/Holmes: Waarnemingen

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

 • ronn franken
  antwoordde :
  Hoi allemaal,
  hier in Stadskanaal was Holmes met het blote oog niet zichtbaar maar met de verrekijker 7 x 50 was hij niet te missen , alleen jammer dat er nogal wat vocht in de atmosfeer zat . hij was zelfs met de verrekijker niet scherp te krijgen. en leek op een wattenbolletje

  Laat een reactie achter ::


 • Corne
  antwoordde :
  Hoi Eric,

  Ikzelf had een heldere ring gezien visueel, maar zag het ook op de foto's, zie http://www.livingact.com/

  Groeten,
  Corne

  Laat een reactie achter ::


 • Dan Dare
  antwoordde :
  Al dagen met stip op forums en sites, discussies over het hoe en waarom van de toegenomen helderheid, zoekkaartjes en tientallen foto's al voorbij zien komen. En dan is het eindelijk (even) helder. Snel naar buiten met je 10 x 50 bino. Je weet precies waar je 'm kan vinden. En hij staat er ècht: 17p/Holmes. Schitterend!

  Laat een reactie achter ::


 • EricB
  started a topic 17P/Holmes: Waarnemingen

  17P/Holmes: Waarnemingen

  Dat was een hele leuke avond, met binnendruppelende waarnemingen van steeds meer mensen uit steeds meer delen van het land. (Demelza, jouw/jullie tijd komt zeker nog)

  Tijd voor een beetje theorie: is die heldere stip op de grens van lichter en donker nou een achtergrondster of de echte kern van de komeet?

  ... en een beetje waarnemingstheorie: is de buitenste rand van het minder heldere gedeelte nou echt lichter/helderder? Ik zag het niet, hoewel ik het na de waarneming van Harro actief probeerde te zien. Ik heb een alternatieve theorie: het is gezichtsbedrog, veroorzakt door het contrast in de grens van licht en donker. Zo werkt het menselijk oog nou eenmaal.
Werken...
X