Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

The Habitable Exoplanet Hunting Project

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  The Habitable Exoplanet Hunting Project

  Dag Allemaal!

  We zijn op zoek naar meer observatoria en amateurastronomen die misschien willen deelnemen aan het project.

  Het Habitable Exoplanet Hunting Project is een wereldwijd netwerk van amateurastronomen op zoek naar nieuwe potentieel bewoonbare exoplaneten. Ik ben co÷rdinator van meer dan 20 observatoria op 5 continenten.

  We zijn op zoek naar bewoonbare exoplaneten rond niet-reflecterende G-, K- en M-type-sterren binnen 100 jaar.

  De sterren die we in de gaten houden, zijn al door exoplaneten gegaan, maar geen van hen is mogelijk bewoonbaar.

  We volgen elke ster 24/7 gedurende enkele maanden. Door dit te doen, zijn wij van mening dat de kans op het vinden van een exoplaneet toeneemt voor bepaalde doelen. Bovendien richten we ons op sterren van minder dan 100 lichtjaren, omdat aan de ene kant de dichtstbijzijnde bewoonbare exoplaneten de eerste bestemmingen van interstellaire missies zijn en aan de andere kant, omdat er maar heel weinig nabijgelegen bewoonbare exoplaneten rond G- en K-type sterren zijn zijn ontdekt: slechts 2 van hen.

  Het aantal potentieel bewoonbare exoplaneten dat we konden ontdekken, is in theorie rond de 25. Deze berekening werd verkregen door rekening te houden met het aantal niet-gloeiende sterren binnen 100 lichtjaren en het percentage daarvan dat doorgangen in de bewoonbare zone zou moeten laten zien. .

  Elk observatorium observeert dezelfde ster en wanneer de doorgang van een hypothetische bewoonbare exoplaneet onwaarschijnlijk wordt, gaan we naar een andere ster.

  Binnen 100 lichtjaren vonden we slechts 10 niet-reflecterende G-, K- en M-type sterren met gekende doorlopende exoplaneten die mogelijk niet bewoonbaar zijn.

  Grote telescopen zijn niet nodig, maar CCD-camera's met een resolutie van minstens 16 bits zijn aan te raden, omdat we op zoek zijn naar exoplaneten die een verandering van helderheid in de ster van ongeveer 0,1% produceren.

  Als je ge´nteresseerd bent, neem dan gerust contact met me op.

  Meer info: https://youtu.be/0A7gEaewOws

  #2
  Klinkt interessant, maar je bericht doet vermoeden dat je zelf geen (amateur-)astronoom bent of kreupele vertaalsoftware gebruikt hebt.
  Wat bedoel je met
  - "niet-reflecterende sterren" (2x)
  - "sterren zijn al door exoplaneten gegaan"
  - "niet-gloeiende sterren"
  - "doorlopende exoplaneten"?
  Astronomy's much more fun when you're not an astronomer - Brian May

  Commentaar


   #3
   Fabricius : het is inderdaad een vertaling, zie hier, dat is wat duidelijker. Lees ook even dit.

   Commentaar


    #4
    Het gaat dus om sterren die geen flare stars zijn . Dat zijn sterren die enorme zonnevlammen kunnen uitzenden, het idee is dat dat soort zonnevlammen eventuele planeten bij zo'n ster steriliseren.
    What where the skies like when you were young?

    Commentaar

    Werken...
    X