Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

December zeer zacht

Samenvouwen
Dit onderwerp is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  December zeer zacht

  December zeer zacht

  DE BILT - December 2006 eindigt met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 6,3 graden in De Bilt op de vierde plaats van zachtste laatste maanden van het jaar sinds 1901. Het langjarig gemiddelde is 4 graden.

  Wat betreft neerslag en zon was het een doorsnee-december. Dit blijkt vrijdag uit cijfers van het KNMI.

  Vooral in het noorden was het 'warm', hoewel de hoogste temperatuur werd gemeten in het zuiden van het land. Het werd op 5 december 16 graden in het midden-Limburgse Ell. Op 10 december vroor het dit seizoen voor het eerst in De Bilt. Sinds 1901 kwam de vorst alleen in 1970 (11 december) en 2000 (17 december) later. De Bilt telde in totaal vijf vorstdagen, tegen twaalf normaal.

  Zon

  December begon instabiel met depressies en dat bleef de hele eerste helft zo. De tweede helft was het rustig, droog en vooral somber. Negen dagen lang, van 20 tot en met 28 december, was de zon in delen van het land helemaal niet te zien. Het totaal aantal uren zon komt iets boven het gemiddelde van 43 uit.

  De temperatuur was sinds september vrijwel constant hoger dan gemiddeld, maar werd in de tweede helft van de maand 'bijna' normaal. Het staartje is weer zacht, winderig en nat. Tot en met donderdag de 28e viel er gemiddeld 69 mm neerslag. Daar komt de komende dagen nog wat bij, waardoor het totaal in de buurt komt van het langjarige gemiddelde van 79 mm.

  Waaien

  De jaarwisseling verloopt waarschijnlijk ook nat, in ieder geval waait het flink, zei een meteoroloog van het KNMI vrijdag. Als het weer verloopt zoals de vooruitzichten laten zien, zijn er in de nacht van oud op nieuw perioden met regen door een lagedrukgebied boven de Noordzee.

  Tegen de ochtend wordt het droog. Het is onstuimig met harde wind boven land en krachtige wind in open gebieden. De vervuiling door het vuurwerk zal daardoor vooral op de grond merkbaar zijn, het vuil in de lucht verwaait snel.


  Bron: nu.nl
  Vuja De': the strange feeling you get that nothing has happened before.
  http://www.everyoneweb.com/demelzaramakers/

  #2
  "2006 wordt het warmste jaar sinds 1989"
  do 28/12/06 - 2006 wordt het warmste jaar sinds het begin van de waarnemingen sinds 1833. Volgens weerman Frank Deboosere staat dat nu al vast, ook al is het jaar nog niet gedaan.
  Sneeuw
  (foto VRT)

  Vorige week was het al zeker dat 2006 dicht in de buurt zou komen van het absolute record. Maar volgens Frank Deboosere staat het nu vast dat het record zal worden gebroken.

  "Volgens voorlopige berekeningen komen we voor dit jaar uit op een gemiddelde waarde van 11,38 graden. Het vorige record dateert van 1989. Dat was 11,26 graden."
  "Merkwaardig jaar"

  Het jaar 2006 was een merkwaardig jaar, althans voor het klimaat. Het jaar begon met een koude winter, maar er waren ook warme herfstmaanden.
  Zomer
  (foto VRT)

  "Drie maanden na elkaar waren te koud voor de tijd van het jaar. En dat was lang geleden", aldus Deboosere.

  De lente was vrij normaal, maar dan kwam er een warmterecord in de maanden juni en juli.

  "De maand juli was de warmste maand ooit met een gemiddelde temperatuur van 23 graden. En tijdens de herfstmaanden september, oktober en november zijn er ook warmterecords gesneuveld", zegt Deboosere.

  Volgens Deboosere zit het broeikaseffect, de opwarming van de aarde, er zeker iets voor tussen dat we de laatste tien jaar de warmste jaren ooit hebben gehad.

  http://www.vrtnieuws.net
  Celestron C8 - Orion ED100 - Orion ED80 - Skywatcher ST80 - Tasco 17TR- Omegon Argus 16x70 - Helios Naturesport 10x50- Meade LDX75- AZEQ5

  Commentaar

  Werken...
  X