Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

KNMI breidt weersvoorspelling uit

Samenvouwen
Dit onderwerp is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  KNMI breidt weersvoorspelling uit

  KNMI breidt weersvoorspelling uit

  AMSTERDAM - Het KNMI werkt vanaf volgend jaar hoogstwaarschijnlijk met vijftiendaagse weersverwachtingen. Nu kan het instituut het weer nog niet verder dan tien dagen vooruit voorspellen.

  Het Europees Weercentrum (ECMWF) in het Britse Reading heeft nu een systeem beschikbaar gesteld waarmee nog verder vooruit gekeken kan worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een geavanceerd computermodel, meldt het KNMI.

  Het ECMWF werkt sinds 1979 met tiendaagse voorspellingen. Het is bijzonder dat de prognose nu met vijf dagen verlengd kan worden, zegt Robin Mureau van het KNMI. "Wij gaan nu kijken of dat systeem ook hier in Nederland te gebruiken is. Dat kunnen we volgend voorjaar zeggen."

  Storm

  Volgens Mureau zullen geen weerberichten voor twee weken op televisie verschijnen. "We gebruiken de verwachtingen voor de lange termijn vooral om de kans op gevaarlijk weer te berekenen, zoals een storm of een omslag naar extreem koud weer. Dan kunnen we op tijd waarschuwen."


  Bron: nu.nl
  Vuja De': the strange feeling you get that nothing has happened before.
  http://www.everyoneweb.com/demelzaramakers/

  #2
  Ik ben benieuwd of er testen zijn in hoeverre weersvoorspellingen echt daadwerkelijk kloppen! Ik heb het gevoel dat ze niet snel kloppen als er een dag of drie verschil tussen zit maar ben daar nooit bewust naar gaan kijken. Iemand?

  Commentaar


   #3
   Ik denk ook niet dat je nauwkeurig lange termijn voorspellingen kunt doen. De druk gebieden kunnen namelijk snel veranderen.

   Zoals je zelf al zegt Paul is 3 daags nog wel haalbaar omdat je in dat gebied nog een redelijk beeld hebt van de druk- groep en gebieden.
   "Een leven kan niet mislukken, want een leven kan ook niet lukken"

   Commentaar


    #4
    Hey Reading, daar woont mijn zus.
    "Wir sind Sternguckers und auch Fossil. Du?"
    - Roel & Steem, 2019

    Commentaar

    Werken...
    X