Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Black light power

Samenvouwen
Dit onderwerp is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Black light power

  Dit onderwerp komt uit "Black light, oftewel CQM-cosmologie". Dit topic is veel te lang geworden - en te verwarrend - zodat het gesplitst wordt in dit onderwerp en het onderwerp "de structuur van de ruimte".
  De bedoeling is dat beide nieuwe topics zakelijk zijn (en blijven) en zich beperken tot relevante zaken. Dus geen opsommingen van 'tig links die maar vaag enige relatie hebben en/of algemene opvattingen die eigenlijk in een nieuw - of een oud - onderwerp thuishoren. Om binnen dit onderwerp niet van voor af aan te moeten beginnen, zal er dus vaak verwezen worden naar oude posts uit "Black light, oftewel CQM-cosmologie" (afgekort CQM).
  Omdat het voorgaande weinig stimulerend is, zal ik proberen uit de posts van CQM een "openingspost" samen te stellen.

  #2
  Voor de duidelijkheid de aanleiding voor dit onderwerp binnen Astroforum.

  R.L. Mills (http://www.blacklightpower.com) heeft een chemisch proces ontdekt waarbij meer energie vrijkomt in de vorm van electromagnetische straling dan de huidige natuurkundige theorieŽn voorspellen.
  En dat gaat als volgt.

  H2O moleculen worden d.m.v. electrolyse gescheiden in waterstof (H2) en zuurstof (O2) moleculen. Vervolgens worden de H atomen uit de H2 moleculen van elkaar gescheiden door het toevoegen van energie (de genoemde "dissociator"). De solitaire H atomen staan vervolgens onder invloed van een catalysator een foton af omdat het electron naar een lagere schil springt dan de "onderste" of neutrale schil. Dit uitgezonden foton is uiteraard de opzienbarende nieuwe energiebron want de energie-inhoud van dit foton is groter dan de benodigde energie voor het ontleden van H2O in de samenstellende delen + het scheiden van de H2 moleculen. En voor alle duidelijkheid: de benodigde energie voor een electron om naar een andere schil te springen is kleiner naar mate deze schil verder van de atoomkern af ligt.

  De kwestie waar het in dit topic om draait, is de relatie tussen het proton en electron binnen het waterstofatoom. Want de experimentele resultaten tonen aan dat R.L. Mills met dit fenomeen de juistheid van de bestaande theorieŽn op het gebied van de QED (QM) ter discussie stelt. Het verbeteren van de bestaande natuurkundige theorieŽn op het gebied van de QM is uiteraard voor ons onmogelijk. Maar wat wij in dit geval wel kunnen doen, is kijken of een andere oplossingsrichting mogelijkerwijs wat duidelijkheid kan scheppen in het probleem. En die andere benadering bestaat er dan uit dat wij - zoals in het bovenstaande al genoemd - de relatie tussen electron en proton binnen het waterstofatoom bekijken vanuit de aanname dat de ruimte structuur bezit en dat deze structuur verantwoordelijk is voor de vorming - en het bestaan - van alle natuurkundige fenomenen (het onderwerp ďDe structuur van de ruimteĒ binnen dit forum).

  De relatie tussen het Black light power fenomeen en de cosmologie lijkt nauwelijks te bestaan. Dit is maar schijn. Als het fenomeen verklaarbaar blijkt te zijn op causale gronden dan zijn de consequenties dusdanig dat wij veel van de bestaande theorieŽn over het ontstaan van de materie zullen moeten herzien. De cosmologie zal daar ingrijpend door worden veranderd.

  Commentaar


   #3
   Om het scheikundig proces te situeren is het best te weten dat de atomen gerangschikt zijn volgens een bepaald periodiek systeem (Mendelejev). Dit systeem houdt rekening met de samenstelling van de elementen en meer bepaald zie je hierin hoe de elektronen in schillen rond de kern zijn.

   [ Kijk, de elektronen zitten in schillen om de kern heen. Dat zijn de rijen in het systeem. Er past een bepaald aantal elektronen in zoín schil. In de eerste schil passen er twee. Dat is de eerste rij, en daar staan dus ook maar twee atomen: waterstof en helium. Waterstof heeft ťťn elektron, helium twee. De volgende rij heeft twee schillen. De eerste is al vol en in de tweede schil passen maximaal zes elektronen. Hier vind je dus de atoomgetallen 3 tot 10.
   'De kolommen laten zien of de buitenste schil helemaal vol zit, of een aantal elektronen mist. Dat verklaart het aantal reacties dat een atoom kan aangaan.'
   Zelf kijk ik momenteel naar de interactie tussen atomen als ze extreem zijn afgekoeld. Dat wordt bepaald door kwantummechanische eigenschappen.]
   Dit komt uit http://www.kennislink.nl/web/show?id=163564

   Wat er gebeurt is een scheikundig proces, electrolyse genoemd. Gebeurt dit met het toestel van Hoffman? http://en.wikipedia.org/wiki/Hofmann_voltameter

   Is er sprake van een extreme afkoeling met een mogelijke faseovergang?
   Indien dit het geval is hoe wordt die dan opgewekt?
   Indien niet, wat is dan die katalysator?
   Mors et Vita

   Commentaar


    #4
    Op al jouw vragen vind je het antwoord via de - voor jou bekende - link http://www.blacklightpower.com. In de linkerkolom kiezen voor "Process". Vervolgens kiezen voor "Tutorial of the Black light process". De katalisator is potassium (kalium) of strontium. Kalium heeft de grootste elektropositiviteit van alle metalen.

    Commentaar


     #5
     Voor dit onderwerp geldt hetzelfde als in mijn laatste post m.b.t. "De structuur van de ruimte". Laat het onderwerp maar een "stille dood sterven". Dat wil niet zeggen dat ik het persoonlijk laat "vallen", maar simpelweg dat het hier duidelijk niet thuis hoort. Het kan beter in een andere context ergens anders op internet uitgewerkt worden.

     Commentaar


      #6
      Voor wie zich "benadeeld" voelt door het gebrek aan verdere posts binnen dit onderwerp: ik heb een webblog geopend via mijn provider http://blogger.xs4all.nl/phia. Moet alles eerst nog uitproberen en heb het heel druk op mijn werk, dus verwacht de eerste maanden niet te veel. De kwestie black light power zal daar vermoedelijk geen apart onderwerp zijn maar aan bod binnen het kader van de opbouw van het atoommodel.

      Commentaar

      Werken...
      X