Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Exoplaneten met een kleine omloopbaan

Samenvouwen
Dit onderwerp is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Exoplaneten met een kleine omloopbaan

  Gisteren werd er op verschillende sites bekendgemaakt dat er een nieuwe klasse hete Jupiters is ontdekt, de USPP's, die draaien in een hele kleine omloopbaan rond hun moederster. Van de exoplaneten die de laatste maanden ontdekt werden, had 80% een kleine omloopbaan. Astronomen ontdekken dus bijna alleen maar warme planeten waarop in de meeste gevallen de kans op leven is uitgesloten.

  Een exoplaneet waarop misschien wťl leven kan voorkomen doet er natuurlijk veel langer over om zijn rondje rond de moederster te voltooien. De meeste exoplaneten die op dit moment ontdekt worden hebben allemaal een kleine omloopbaan en worden ontdekt doordat de lichtintensiteit van de moederster verandert wanneer de planeet tussen de aarde en de moederster staat. Maar een exoplaneet met een grote omloopbaan passeert eens in de zoveel jaren de moederster vanaf de aarde gezien.

  Van deze methode wordt erg vaak gebruik gemaakt. Soms wordt ook gebruik gemaakt van de zwaartekracht die een exoplaneet uitoefent op de moederster in kwestie. Maar lopen we met deze methode planeten waar bacteriŽn of andere levensvormen voorkomen niet mis?
Werken...
X