Announcement

Collapse
No announcement yet.

Over het bewegen van planeten rond de zon?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Over het bewegen van planeten rond de zon?

  Hallo, ik maakte een video over planeten rond de zon
  en satellieten rond de Aarde.
  Wat vinden jullie evt van deze video?

  Over het bewegen van planeten rond de zon

  #2
  In volgende video beweer ik dat de universele gravitatie van Newton mogelijk onjuist is
  als je beseft dat de rotatie van de zon invloed heeft op het bewegen van de planeten.
  Wat vinden jullie evt van deze video?

  Over zwaartekracht in het zonnestelsel en Newton


  Comment


   #3
   Als de Zon een uniforme dichtheidsverdeling heeft dan is dat niet van invloed op de beweging van de planeten in de theorie van Newton. Is de Zon wat klonterig, dan wel. Dat is geen Natuurkunde die je op de middelbare school krijgt, maar op de uni wel.

   In hoeverre het een belangrijke verstoring geeft is nog maar de vraag. De Zon roteert zo snel dat de planeten die wat verder weg staan een extra hoogfrequente verstoring krijgen, die een stuk kleiner zal zijn dan de verstoring van bv om de planeet draaiende maantjes, die vergelijkbare periodes hebben. Verder draaien de maantjes om de planeet heen, zodat die invloed van alle kanten komt. De zon is vanuit de meeste planeten gezien piepklein, en dat maakt de invloed van eventuele klonten ook heel klein.

   Of er klonten zijn is ook maar de vraag. Als er klonten zijn dan loopt de kernfusie op die plekken heter, omdat er meer tegendruk moet zijn voor de extra druk in zo'n klont. En dan gaat zo'n klont uitzetten. Dat moet weer gevolgen hebben voor de waarneembare straling van de Zon.

   Nu is de zon nauwelijs variabel, in tegenstelling tot bv veranderlijke sterren. Dat betekent dat als er klontvorming is, die zo klein is dat er nauwelijks iets van te zien is.

   Een extreem geval van klontvormig zijn is van de Zon een dubbelster maken met gelijke massa als de Zon zelf, en de sterren zo dicht bij elkaar zetten dat ze binnen de Zon passen. Je zou dan kunnen berekenen wat de invloed is op testdeeltjes in de banen van de planeten in ons Zonnestelsel. Dat kan zelfs analytisch, omdat testdeeltjes per definitie geen massa hebben.
   What where the skies like when you were young?

   Comment

   Working...
   X