Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Verder kijken

Samenvouwen
Dit onderwerp is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  #31
  Als alles in het heelal uit elkaar beweegt, dan zal er denk ik een punt komen waarop 2 objecten onderling van elkaar gezamelijk met meer dan de snelheid van het licht reizen.

  Zie onderstaande Paint plaatje dat ik even gemaakt heb om het idee te verduidelijken. Wij zitten op A. We kunnen B nog zien omdat deze zich nog binnen onze waarnemingshorizon zit. C daarentegen niet, omdat de opgetelde wederzijdse verwijderingssnelheid groter is dan de lichtsnelheid.

  Dus licht, uitgezonden door C, kan ons niet bereiken omdat we opgeteld sneller dan het licht van elkaar afbewegen. Voorbeeld: A (wij) gaan met 160.000km/s naar 'links' en C gaat met 200.000km/s naar 'rechts'.


  A kan B nog zien
  B kan A nog zien
  B kan C zien
  C kan B zien
  A kan C niet meer zien
  C kan A ook niet meer zien.

  Commentaar


   #32
   Precies, dus uiteindelijk worden sterrenstelsels zo van elkaar gescheiden dat iedere vorm van communicatie ertussen onmogelijk wordt. Sterrenstelsels zijn dan waarlijk 'island universes'

   Stefan, jij gelooft duidelijk niet in de Big Bang. Ga jij uit van een soort steady state, dan?
   This person attempts not to panic, with the aid of several towels.

   Commentaar


    #33
    Ik denk dat het heelal uit parallelle werelden bestaan, minimaal twee. Ik denk ook dat we er nooit achter zullen komen of het heelal een einde heeft, waarvan ik wel denk dat die er is, anders zou ons leven totaal nutteloos zijn, omdat daar niets buiten is wat ons doet bestaan en in een nutteloos leven kan ik gewoon niet geloven, tenzij je weer verschillende lagen in oneindigheid heb natuurlijk:brilsmurf:
    Er is chaos in het heelal, maar het heelal is geen chaos.

    Commentaar


     #34
     Dercus, waarom denk je dat? Ik zou het interessant vinden om wat meer te horen over hoe mensen aan hun beeld over het heelal komen.
     The scientific theory I like best is that the rings of Saturn are composed entirely of lost airline luggage. ~ Mark Russell

     A MacBook user!

     Commentaar


      #35
      volgens mij zien we iets wat we niet begrijpen..volgens mij is het heelal in een dimensie gemaakt die wij niet kennen
      [url="http://www.beeropia.nl/"]http://www.beeropia.nl/[/url]

      Commentaar


       #36
       Dat zou heel goed kunnen, kneiter. Men noemt dat het 'Multiversum', het Al in 'hyperspace'. Met onze 3-dimensionaal ingestelde geest kunnen we een ruimte in hogere dimensies niet bevatten.
       This person attempts not to panic, with the aid of several towels.

       Commentaar

       Werken...
       X