Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Kernraket

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Kernraket

  Poetin: Rusland ontwikkelt nieuwe kernraket
  MOSKOU - Rusland is bezig met de ontwikkeling van een nieuw type kernraket, dat geen enkel land ter wereld in zijn arsenaal heeft. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin woensdag gezegd op een bijeenkomst met de top van het Russische leger.


  Poetin zei te erkennen dat het internationale terrorisme een van de grootste bedreigingen voor Rusland vormt. "Maar we begrijpen dat er nieuwe bedreigingen ontstaan als we de componenten van onze defensie als een schild voor aanvallen met kernwapens en raketten negeren", aldus de president.

  Poetin gaf geen details over het nieuwe wapen, maar minister van defensie Sergej Ivanov zei eerder deze maand dat Rusland binnenkort de mobiele versie van zijn ballistische raket Topol-M hoopt te testen en dat de productie van een nieuw type raket volgend jaar kan beginnen. Volgens Russische nieuwsmedia is defensie bezig met de ontwikkeling van een nieuwe generatie raketten die met tien kernkoppen kunnen worden uitgerust. De raketten zouden vier ton gaan wegen, bijna vier keer zo zwaar als de Topol-M.

  Een medewerker van het minister van defensie zei eerder dit jaar dat Rusland een kernraket heeft ontwikkeld die het Amerikaanse raketschild zonder problemen zou kunnen penetreren. Militaire analisten verklaarden dat dat een raket met hypersone snelheid zou moeten zijn of een raket met meerdere kernkoppen die op verschillende doelen zijn ingesteld.

  De onafhankelijke Russische defensieanalist Pavel Felgenhauer zei dat de uitspraak van Poetin zowel strategisch als 'voor de show' is bedoeld. " Dit is gericht aan het binnenlandse publiek, hij probeert te zeggen dat alles goed gaat, dat de defensie steeds sterker wordt en niet ineenstort, zoals eigenlijk het geval is", aldus Felgenhauer.

  bron telegraaf

  #2
  tsja, ontwikkeling van raketten is altijd erg interresant maar niet echt leuk. Maar ik denk dat dit inderdaad voor de show want met het defensie budget van rusland kan ik het me niet voorstellen om poetin maar de citeren uit het journaal: niet door andere landen gemaakt wordt of op korte termijn ontwikkelt kan worden
  dat de VS nix heeft ontwikkelt wat daar op lijkt of hetzelfde is

  Het lijkt wel de koude oorlog :P Misschien is dit het begin van deel 2 :P

  Commentaar


   #3
   17/11 Poetin kondigt nieuwe nucleaire wapens aan
   Rusland zal zich binnenkort uitrusten met nieuwe nucleaire wapensystemen die "nog niet bestaan en de volgende jaren niet zullen bestaan in andere nucleaire mogendheden". Dit heeft de Russische president Vladimir Poetin woensdag verklaard aan het Russische persagentschap Interfax.
   "We zullen verder onderzoek voeren en de meest moderne nucleaire systemen testen. Ik ben ervan overtuigd dat deze wapens de komende jaren deel gaan uitmaken van ons arsenaal", aldus nog Poetin.
   "Het gaat bovendien om systemen die nog niet bestaan en die de komende jaren ook niet zullen bestaan in de andere nucleaire mogendheden", zo stelde Poetin tijdens een bijeenkomst van kaderleden van het Russische leger.

   De president benadrukte dat de strijd tegen het terrorisme de grootste prioriteit geniet, maar dat "het volstaat dat onze aandacht voor de uitbouw van ons nucleaire wapenarsenaal verslapt om met nieuwe bedreigingen geconfronteerd te worden". Verdere uitbouw van het hele arsenaal is dus nodig volgens de president.
   -------------------------------------------------------------------------------------   Rusland zal zich binnenkort uitrusten met nieuwe nucleaire wapensystemen die "nog niet bestaan en de volgende jaren niet zullen bestaan in andere nucleaire mogendheden".
   Als ik dat zo lees.....binnenkort.........is zeer spoedig DUS dat betekent dat Rusland alleen hun raketten nog moet aan passen.......De rest hebben ze al.

   Dit voorspelt niet veel goeds.

   Commentaar


    #4
    ik had liever het geld in een nieuwe soyouz gezien maar ja

    ik snap trouwens niet waarom je kernwapens nodig zou hebben om terroristen uit te schakelen

    Commentaar


     #5
     Die kern wapens zijn niet voor tegen de teroristen..........maar gewoon als defence-------zie koude oorlog-------deze duurt nu nog steeds voort.

     Of dacht je dat de vs en Russen al hun wapens naar wat anders hebben gericht.

     Commentaar


      #6
      ik denk daar de VS en dat ze binnen een minuut ze kunne lanceren

      Commentaar


       #7
       amerika = 20.000 kernkoppen. sommige 1tje is zo krachtig als dat van 20x hiroshama atoombommen.

       rusland ong 11.000


       te veel man he, laat je ze alles tegelijk afgaan, vaagt het de aarde zo weg van de universumkaart. :S

       Commentaar


        #8
        We hebben het dan alleen nog maar over de Vs en de russen.....wat met de Fransen, de Briten, de chinezen, Pakistan, India, Iran, Israel..etc.....en dan hebben we het nog niet over extreme groeperingen die in het bezit zijn van de kennis van kern wapens, en deze al in handen hebben.


        Alles samen zijn er hier op aarde meer dan 50 duizend kernwapens.....waarvan ongveer de helft van op scherp staat.
        Er moet maar de ene of de andere het zot in zijn kop krijgen...en dan breekt de hel los, wees daar maar heel zeker van.

        Het spijtige is natuurlijk dat deze kernmachten alleen aan zich zelf denken...met een kern oorlog Bv zullen zij zich wel in veiligheid gaan brengen terwijl de rest van de wereld bevolking ligt te kreperen.

        Toch moesten ze eens weten.....dat ze niet alleen de aarde naar de maan er mee helpen MAAR ook zich zelf...........op een aarde die besmet is met radioactieve stralingen, met nucliare winters is er trouwens geen leven meer mogelijk....................................wat zouden ze dan wel gaan doen.

        Commentaar


         #9
         feitje tussendoor

         De maan is ook al radioactief voor een deel want de apollo astronauten hebben daar een paar mini-kerncentrales neer gezet

         maar ja als 1 land kernwapens heeft dan hoeft het maar met zijn vingers te knippen en een ander land zal het voor deze kernmacht doen dus kernwapens zorgen ook wel weer een balans in de wereld

         zou er denk zonder kernwapens een oorlog tussen Amerika en Rusland zijn geweest in jaren 50 en 60, in 1962 tijdens de Cuba-crisis waren we heel dicht bij een kernoorlog maar Chroestjov durfde het niet aan nadat Kennedy hem onderdruk zette

         Commentaar


          #10
          Origineel geplaatst door Vkaatje
          feitje tussendoor

          De maan is ook al radioactief voor een deel want de apollo astronauten hebben daar een paar mini-kerncentrales neer gezet

          maar ja als 1 land kernwapens heeft dan hoeft het maar met zijn vingers te knippen en een ander land zal het voor deze kernmacht doen dus kernwapens zorgen ook wel weer een balans in de wereld

          zou er denk zonder kernwapens een oorlog tussen Amerika en Rusland zijn geweest in jaren 50 en 60, in 1962 tijdens de Cuba-crisis waren we heel dicht bij een kernoorlog maar Chroestjov durfde het niet aan nadat Kennedy hem onderdruk zette          nog nooit geweten dankje

          Commentaar


           #11
           ze zouden beter eens een volledig ander soort kernraket bouwen: Eentje dat aangedreven word door kernenegie dan hebben ze ineens een ideaal transportmiddel voor snelle interplanetaire reizen. Men kan een kernreactor gebruiken om een gigantische ion-drive motor aan te drijven. Zo kan men zelfs naar de buitenste planeten (waar te weinig zonlicht is om een ion-drive te laten werken op zonne-energie) reizen met hoge snelheid en terug komen zonder te hoeven "bijtanken". Men heeft dan enkel nog klasieke raketten nodig om het oppervlakte van een planeet te verlaten.
           “The Earth is the cradle of mankind but one cannot live in the cradle for ever” Konstantin Tsiolkovsky

           Commentaar

           Werken...
           X