Announcement

Collapse
No announcement yet.

NASA Pioneer 10, 11 & 12 banden digitalizeren.

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #16
  Sectie 4.1 van https://arxiv.org/pdf/gr-qc/0512121.pdf :
  "All data received from the Pioneer 10 and 11 spacecraft by the NASA Deep Space Network (DSN) was initially stored in the form of MDRs. These records contained information about the DSN station and reception characteristics, in addition to the actual, “raw” data records themselves, which contained both scientific measurements and engineering telemetry, as received from the spacecraft."

  De ruwe data kan van alles zijn, inclusief wetenschappelijke data van het IPP. De data op de tape is waarschijnlijk wel in het MDR format opgeslagen (tenzij het een backup van bewerkte data is ...), dus wellicht helpt het artikel daar uit wijs te worden of er wat uit te peuteren. Er is software voor geschreven door de auteurs (in C, zeggen ze): waarom niet een e-mailtje sturen?

  Comment


   #17
   Ja, misschien kunnen de auteurs topic starter verder helpen hiermee. En als Zellner nog in leven is (hij is in dat geval 76 jaar oud), kan hij er ook nog iets over vertellen. Ik stuur topic starter even een PM met contactgegevens die ik heb gevonden.
   Omni telescopio caelum est.

   Comment

   Working...
   X