Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied

Samenvouwen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied

  Om de nacht in het Waddengebied nog donkerder te maken zijn 44 partijen een pakket maatregelen overeengekomen. In het project werken Rijk, provincies, gemeenten, natuurverenigingen en bedrijfsleven samen.
  Zij tekenden in het najaar van 2016 al een intentieverklaring om meer duisternis te brengen in het Waddengebied. Lichtuitstoot heeft veel negatieve effecten. Voor bepaalde dieren kan het daardoor bijvoorbeeld lastig zijn om voedsel te zoeken.

  Afgesproken is nu onder meer dat verlichting gaat verdwijnen, wordt vervangen of gereduceerd. De gemeente Hollands Kroon zal bijvoorbeeld tot 2024 in totaal 1.355 verouderde lichtarmaturen vervangen. Een aantal plannen is al uitgevoerd. Op de Afsluitdijk heeft Rijkswaterstaat de lichtuitstoot al aangepakt.

  De afgesproken maatregelen zijn “een belangrijke stap en van grote betekenis voor het versterken van de duisternis in en rond onze unieke Unesco Werelderfgoed Waddenzee”, aldus projectleider Titian Oterdoom van het ‘Programma naar een Rijke Waddenzee’.
  Last bewerkt door Fabricius; 17-07-18, 18:01. Reden: Sorry, dit bericht blijkt al 2 jaar oud te zijn. Nou ja, toch leuk om te weten...
  Astronomy's much more fun when you're not an astronomer - Brian May

  #2
  Het blijkt toch een nieuw bericht te zijn:
  http://www.gic.nl/nieuws/het-moet-s-...t-waddengebied
  Astronomy's much more fun when you're not an astronomer - Brian May

  Commentaar


   #3
   Het intiatief is niet nieuw, wat nieuw is is dat het nu duidelijk is wat elke deelnemer voor maatregelen gaat nemen. Overigens is een aantal projecten ook al in uitvoering of afgerond, zoals op de Afsluitdijk en de openbare verlichting op Ameland.

   Meer informatie over Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied: https://rijkewaddenzee.nl/project/da...-waddengebied/
   Telescopen: 8" f/6 Dob, 3" f/4 Tabledob, 7x50 Binos | Oculairs: Baader Hyperion Zoom 8-24mm, 25mm Plössl, 10mm Plössl, ES x2 Focal Extender | Filter: DGM Optics NPB

   Commentaar


    #4
    Origineel geplaatst door Krelisz Bekijk bericht
    Meer informatie over Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied (...)
    Te lezen is dat er een starbarn moet komen bij Zwarte Haan, daar heeft men op 25 juli a.s. het festival "Beleef het Wad". Volgens de link: "Op één van de donkerste plekken van Nederland, kun je in de nacht van 25 juli de duisternis beleven." Zo vlak voor volle maan zal het met de duisternis een beetje tegenvallen, maar het is goedbedoeld.

    Link.

    Commentaar


     #5
     En dan ff volslagen voorbijgaan aan het feit dat er TWEE DAGEN ERNA een maansverduistering is
     Spuit 9 op zijn minst...
     16" Canopus met Nichol spiegel, 8" GSO dob, AZ-3+WO Zenithstar 80ED, Star Adventurer + 60D

     Commentaar


      #6
      Origineel geplaatst door oetie Bekijk bericht
      En dan ff volslagen voorbijgaan aan het feit dat er TWEE DAGEN ERNA een maansverduistering is
      Ja, daar hadden ze toch iets mee kunnen doen. En dat is ook nog op een iets betere dag, 25 juli is midden in de week. Oke, het is vakantietijd, maar toch.

      (eerlijk gezegd had ik zo snel ook niet gedacht aan de maansverduistering... schaam schaam ...)

      Commentaar

      Werken...
      X