Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Waarom brandt het licht 's nachts in BelgiŽ?

Samenvouwen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Waarom brandt het licht 's nachts in BelgiŽ?

  Heel simpel, daarom:
  https://nl.express.live/2017/12/14/v...lgie-politiek/
  Last bewerkt door Skyheerlen; 03-05-18, 13:13. Reden: Typo in titel

  #2
  En al die tijd heb ik gedacht dat het was om de gaten in de weg beter te kunnen zien...

  Maar zou het nu echt waar zijn dat de lichtvervuiling in BelgiŽ zoveel erger is dan in Nederland? Als ik hier naar buiten kijk zie ik een mengelmoes van slecht afgeschermde natriumlampen en beter afgeschermde maar veel te felle LED armaturen. Op de donkerste plek in een radius van 5km is hetnog steeds mogelijk om bij het omgevingslicht de krant te lezen. Allemaal omdat men nog steeds gelooft dat meer licht = meer veiligheid. Ook hier dus nog volop werk aan de winkel.

  Jarno

  Commentaar


   #3
   Oud nieuws... Zo is dat hier gewoon. Alles wat hier aanwezig is bestaat enkel op voorwaarde van zakkenvullerij. Dus zolang er niet iemand persoonlijk beter wordt van het feit dat het licht uit gaat zal die straatverlichting blijven bestaan, en zelfs nog verergeren. Nu wordt alles massaal vervangen door hoogperformante LEDverlichting die nog mťťr licht geeft. Ook op het kleinste veldweggetje in het meest afgelegen boerenhol.
   12.5"f/5 - 8"f/5.5 - 4.5" f/4.5 - TS Marine 15x70 - Swift Audubon 10x50 - Vixen SG 2.1x42

   Commentaar


    #4
    Er was destijds een enorme lobby, niet in het minst door Philips, dat een fabriek voor natriumlampen bouwde in Turnhout. En de elektriciteit was "gratis", want de nacht is een dalperiode voor de kerncentrales.
    Inmiddels is die fabriek al jaren aan een afbouwscenario bezig, want gestaag wordt overgeschakeld op LED, en diŤ fabrieken staan in het Verre Oosten... En dat kerncentrales gratis elektriciteit leveren, dat gelooft al lang niemand meer.
    I don't pretend to understand the Universe - it's a great deal bigger than I am.

    Commentaar


     #5
     Meer zelfs, er gaan stemmen op om ook van die kerncentrales af te geraken.
     Dan enkel die politici nog, en dan kunnen we het licht doven
     Esprit 80ED f/5 Triplet, 127mm f/7.5 triplet, 10” LX200 ACF f/10; 12" f/4 Sumerian. iOptron CEM60, iOptron IEQ45 pro. Canon 600D (modded) - ASI 071 MC PRO

     Commentaar

     Werken...
     X