Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Uitbarsten vulkaan in Duitsland

Samenvouwen
Dit onderwerp is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

 • Demonfreak
  antwoordde :
  De Zuidwalvulkaan is een dode vulkaan, dat wil zeggen dat ie nooit weer tot uitbarsting zal komen. Bovendien ligt de berg ook 2 kilometer onder het modder van de Waddenzee.

  De vulkaan in Duitsland is een slapende vulkaan, die zijn soms honderduizenden jaren stil en dan ineens barsten ze weer uit.

  Laat een reactie achter ::


 • Lieuwe
  antwoordde :
  Dan wordt het hoog tijd dat 'ie weer eens uitbarst!!

  Laat een reactie achter ::


 • Avatar van de gast
  Gast antwoordde
  Straks gaat de Zuidwalvulkaan onder de Waddenzee tussen Harlingen en Vlieland zich roeren...

  (maar waarschijnlijk niet, de laatste uitbarsting was zo'n 145 miljoen jaar geleden.)

  Laat een reactie achter ::


 • Lieuwe
  started a topic Uitbarsten vulkaan in Duitsland

  Uitbarsten vulkaan in Duitsland

  Voor u gelezen op http://www.telegraaf.nl,
  (startquote)
  Vulkaan bij Keulen kan uitbarsten
  door Guus Liekamm
  AMSTERDAM - Een deel van Nederland loopt het risico getroffen te worden door een vulkanische uitbarsting in Duitsland. Een slapende vulkaan in het Eifel-gebied bij Keulen zou de Duitsers plotseling kunnen verrassen, zo waarschuwen onderzoekers.

  Het is 12.900 jaar geleden dat de vulkaan bij het Laacher meer geëxplodeerd is, maar in Bild verwijst professor Ulrich Schreiber naar het huidige gevaar: „Een plotselinge uitbarsting is ook nu op elk ogenblik mogelijk. De risico's worden onderschat!”. Ook professor Hans-Ulrich Schmincke veronderstelt dat er een nieuwe fase van activiteit aan zit te komen. Dit zou veroorzaakt worden door opstijgende CO2 bij het Laacher meer, wat zorgt voor een bedreigend rumoer in de aardkorst. Daardoor groeit de kans op een uitbarsting.

  Ter geruststelling betwijfelen andere deskundigen of het risico daadwerkelijk zo groot is. „Met vulkanen kan het inderdaad vrij snel gaan, maar je kan ook vrij snel de Lotto winnen”, aldus vulkanoloog Holger Paulick. Seismoloog Klaus-Günther Hinzen bevestigt ook dat het scenario mogelijk is, maar dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn voor een mogelijke uitbarsting en Heinz Lempertz, directeur van de Duitse Vulkanologische Maatschappij, noemt het zelfs „een sprookje” dat deze slapende vulkaan ongemerkt wakker kan worden.
  (end/quote)
  Nu moet ikwel eerlijk zeggen dat het artikel van Bildt komt, oorspronkelijk dan, en dat is nu niet echt de meest betrouwbare krant van onze oosterburen..
Werken...
X