Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Antwerpen behoort tot meest vervuilde regio's ter wereld voor stikstofdioxide

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

 • patrickduis
  antwoordde :
  AtM : ok, dat is een helder en duidelijk onderzoeksresultaat, bedankt voor het delen van de link.

  Laat een reactie achter ::


 • AtM
  antwoordde :
  Bronnen van stikstofoxiden

  In Vlaanderen is de belangrijkste bron van stikstofoxiden transport (wegverkeer & scheepvaart). Verkeer leverde een bijdrage van 64% tot de totale NOx-emissie. Op de tweede plaats staat industrie (16% in 2015). Dieselwagens stoten meer NOx uit dan benzinewagens.

  De totale NOx-emissie is in 2016 in Vlaanderen met 40% gedaald t.o.v. 2000. Deze daling is o.a. te wijten aan het toenemend aantal wagens met katalysator en de vervanging van oudere voertuigen door wagens van een meer recentere euro-klasse. Ondanks deze daling blijft verkeer wel de belangrijkste bron van NOx-uitstoot in Vlaanderen.

  (quote uit : http://www.gezondheidenmilieu.be/nl/...xiden-478.html )

  Laat een reactie achter ::


 • svdwal
  antwoordde :
  patrickduis

  als ze het pas op zee opstoken dan verwacht je juist niet dat het blijft hangen bij Antwerpen en Rotterdam.

  Ik denk dat je gewoon de bevolkingsdichtheid ziet, met misschien wat lokale meteorologische omstamdigheden.

  Laat een reactie achter ::


 • jeanpierre
  antwoordde :
  patrickduis Het betreft hier een groot en objectief onderzoek waar ook de UGent aan meewerkt: https://curieuzeneuzen.be/

  Laat een reactie achter ::


 • patrickduis
  antwoordde :
  Ja, auto's zijn schoner, maar de industrie stoot veel en veel meer uit. Ook wordt in schepen alles in de zware stookolie verwerkt waar ze nergens meer anders mee naartoe kunnen, dus nu wordt op zee alles opgestookt door schepen. Alleen binnengaats zijn ze verplicht om op gasolie te varen, maar daarbuiten niet. In Nederland wordt zo veel rotzooi verwerkt van de chemische industrie op de maasvlakte in stookolie voor schepen en die kunnen ze dan voor weinig geld kopen, dat alleen is al een van de redenen waarom zoveel schepen de Rotterdamse haven aandoen: de goedkope stookolie omdat er rotzooi inzit waar ze van af moeten komen op een goedkope manier.

  Laat een reactie achter ::


 • jeanpierre
  antwoordde :
  Het zijn niet alleen de auto's die veel schoner zijn dan vroeger, maar ook de uitstoot van de industrie, de verwarming van de huizen... En zeker niet te vergeten in het geval van een grote haven; er wordt nu alles aan gedaan om schepen die aan wal liggen aan te sluiten op het net tijdens het laden en lossen. Dan moeten ze veel minder hun motoren laten draaien. Vergeet niet dat die zeeschepen draaien op heavy fuel; de grootste en meest vervuilende brandstof die er zowat bestaat. Zeeschepen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de luchtvervuiling, zeker in en rond onze havens.

  Laat een reactie achter ::


 • svdwal
  antwoordde :
  auto’s zijn nu veel schoner dan vroeger. het is dus niet raar dat de luchtkwaliteit beter is dan vroeger. Het is geen schone oceaanlucht, maar dat heb je nooit bij een technologische beschaving.

  Laat een reactie achter ::


 • patrickduis
  antwoordde :
  Hmmmmm...........dat het nu beter is dan 20 jaar geleden? Iets zegt me dat dat weer zo'n mindfuck-propaganda campagne is van de ambtenaren+regering............Ik geloof er helemaal niks van.

  Laat een reactie achter ::


 • Antwerpen behoort tot meest vervuilde regio's ter wereld voor stikstofdioxide

  Ik denk dat dit draadje hier ook op zijn plaats is? Luchtvervuiling is een groot probleem.
  De titel spreekt voor zich. Ik zag het interview gisteren op TV en er werd gesteld dat de luchtvervuiling boven Antwerpen (en dat zal wel op veel plaatsen zo zijn) heden ten dage veel beter is dan pakweg 20 jaar geleden, maar er is nog een hele weg te gaan...
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/10...uilde-regio-s/
Werken...
X