Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

japan wil door aardkorst boren

Samenvouwen
Dit onderwerp is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

 • Demelza
  antwoordde :
  Damatrix, ik denk niet dat dat zal gebeuren. Ze zullen wel van tevoren hebben kunnen uitzoeken wat voor soort gesteente ze ongeveer tegen zullen komen, en of de kans groot is dat ze bijvoorbeeld op een magmabel stuiten.

  EDIT: voor jou is het misschien niets nieuws, Philip, maar voor de meesten denk ik wel.

  Laat een reactie achter ::


 • Avatar van de gast
  Gast antwoordde
  Sry.....voor mij is dit oud nieuws en is eigenljk niet nieuws meer gezien ze op verschillende plaatsen aan het boren zijn.

  Het diepste was tot in de mantel......die van Japan nu, word wel het dunste gat ooit geboord :applaus:

  Laat een reactie achter ::


 • DaMatrix
  antwoordde :
  Oei, als daar maar niet een enorme supervulkaan van komt. Wat als ze precies een magma-bel die onder druk staat raken? Dan is het resultaat explosief en niet bijster gezond denk ik zo.

  Laat een reactie achter ::


 • Demelza
  started a topic japan wil door aardkorst boren

  japan wil door aardkorst boren

  Wederom een berichtje van nu.nl:


  Japan wil door aardkorst boren

  Uitgegeven: 16 januari 2006 09:13
  Laatst gewijzigd: 16 januari 2006 10:15

  LONDEN - Japanse onderzoekers beginnen maandag een speurtocht naar het binnenste van de aarde. Vanaf een schip boren ze tot zeven kilometer diep in de oceaanbodem, drie keer dieper dan ooit tevoren. De Japanners hopen materiaal op te halen, dat aantoont hoe het leven is ontstaan. De Britse krant The Times meldde dat maandag.

  "Deze planeet is ons thuis. Maar we weten zo weinig van wat er onder onze voeten gebeurt. Als ergens te ontdekken is hoe het leven is ontstaan, dan moet het in die diepte zijn", aldus onderzoeksleider Asahiko Taira. "In de twintigste eeuw zochten we naar het ontstaan van het heelal, dus gingen we naar de ruimte en de maan. We leerden veel over atomen en de oerknal. Deze eeuw gaat over de fundamentele vraag waar het leven vandaan komt."


  Het Japanse project is het eerste dat de aardmantel gaat onderzoeken, de laag na de kilometersdikke aardkorst. De aardmantel ligt tot ongeveer 2900 kilometer diep vanaf het aardoppervlak.
Werken...
X