Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Zonnekijkdag 2020 in Castricum (Noord-Holland)

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Zonnekijkdag 2020 in Castricum (Noord-Holland)

  Net als afgelopen jaar is er ook dit jaar weer een zonnekijkdag, zoals te lezen op de website van de KNVWS:
  Tuur naar de zon tijdens de Landelijke Zonnekijkdag. Op zondag 5 juli 2020 kun je tijdens dit landelijke evenement veilig door een telescoop, f via een online evenement, de zon bewonderen. Van migrerende zonnevlekken tot kolkende lussen van gas die groter zijn dan de aarde: amateurastronomen kunnen je met speciale telescopen de zon laten zien zoals je die niet eerder zag.

  Ook ons observatorium in Castricum kan dan bezocht worden, wel graag even aanmelden via zonnekijkdag@dehilster.info.

  Waarnemen van de zon kan door een Lunt 80mm H-alpha refractor en een SkyWatcher 150mm refractor met Baader filter. Verder heeft ons huis twee nauwkeurige gevelzonnewijzers.

  Uiteraard dient wel rekening gehouden te worden met Corona en gelden er dus beperkingen. Het observatorium is niet zeer ruim bemeten (binnendiameter 2.8m), waardoor het onder de huidige omstandigheden met niet meer dan twee personen uit n huishouden gelijktijdig bezocht kan worden. In de naastgelegen tuin, waar zich ook de zonnewijzers bevinden, zal een extra opstelling zijn om de zon waar te nemen en er zijn daar voldoende zitplaatsen om op gepaste afstand te wachten tot er plaats in het observatorium is. Grotere groepen zijn dus welkom, maar zullen in delen het observatorium bezoeken.

  Nicols

  Zonnekijkdag 2020

Werken...
X