Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

bijzonder evenement :Sounds of Interstellar Space

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  bijzonder evenement :Sounds of Interstellar Space

  Beste sterrenvrienden,

  Een spetterend begin van het nieuwe jaar: op Zaterdag 11 januari 2020 is er bij Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel een bijzonder en uniek evenement: Sounds of Interstellar Space.
  Sounds of Interstellar Space is een beleving: u zult ondergedompeld worden in de mysterieuze wereld van het universum, waarbij muziek en wetenschap samensmelten.
  Tijdens dit evenement speelt trio Trifid de sterren van de hemel! En worden bezoekers meegenomen naar “hemelse sferen” met hun muziek ge´nspireerd op het heelal.
  Accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassist Maciej Domaradzki, vormen samen TRIFID. Zij zijn met hun nieuwe programma Sounds of Interstellar Space op tournee langs sterrenwachten, planetaria, ruimtevaartmusea en collegezalen van universiteiten door heel Nederland.
  Het titelstuk is geschreven op basis van recent door de NASA en ESA opgevangen golven in de buurt van Saturnus.
  De muziek van Sounds of Interstellar Space klinkt onderzoekend en ruimtelijk en is be´nvloed door zowel klassieke muziek, jazz als tango. Lyrische muziek vol improvisatie met het heelal als basis voor alle composities.
  Het muzikale optreden wordt afgewisseld met een stukje wetenschap in de vorm van een lezing door Dr. Hans Huybrighs.
  Dr. Huybrighs vertelt over de fenomenen achter deze composities. Hij is een ruimtewetenschapper en werkt als Research Fellow bij de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA). Hij is oorspronkelijk afkomstig uit BelgiŰ, heeft gestudeerd aan de TU Delft en is gepromoveerd aan het Swedish Institute for Space Physics en het Max Planck Institute for Solar System Research.
  Hans bestudeert de atmosferen van de manen van Jupiter en draagt bij aan de voorbereidingen van een nieuwe Europese ruimtemissie naar Jupiter.

  De voorstelling begint dichtbij onszelf, op Aarde. Er wordt ingezoomd op de plek waar we ons op dat moment bevinden en van waaruit je wordt meegenomen op een reis tot ver buiten de rand van ons zonnestelsel.
  De avond wordt afgesloten met een bezoek aan en uitleg over de telescopen van onze sterrenwacht en bij heldere omstandigheden uiteraard het waarnemen hiermee. In het digitale planetarium van Orion wordt een prachtige presentatie gegeven en wordt er ingezoomd op hemellichamen.

  Beleef deze bijzondere avond mee en bestel uw kaarten via: Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: Foto 20-07-2019 om 13.15.jpg views: 147 grootte: 362,7 KB id: 1436264http://www.soundsofinterstellarspace.nl
  De toegangsprijs is € 19,54 p.p.

  Locatie van Volkssterrenwacht Orion is: Veilingweg 21B (op de 1e verd. van het Streekbos Paviljoen) in Bovenkarspel.
  Aanvang van deze avond is 20.00 uur; publiek is vanaf 19.30 uur welkom.
Werken...
X