Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Sound of Science: wetenschapsfestival zondag 27 mei 2018

Samenvouwen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Sound of Science: wetenschapsfestival zondag 27 mei 2018

  En omdat ik heel graag jonge mensen steun die schitterende initiatieven nemen ivm wetenschapspopularisatie even dit: Op zondag 27 mei 2018 vindt het allereerste openlucht wetenschapsfestival van België plaats.

  Sound of Science biedt een unieke combinatie van dat typische festivalgevoel en gigantisch veel wetenschap. We verwachten tot 3000 aanwezigen. Sound of Science is dé place to be voor nerds, geeks en al hun (minder geeky) vrienden en familieleden.

  Bekijk het volledige programma op www.soundofscience.be Wil je luisteren en kijken? · Lieven Scheire vertelt je alles over DNA in zijn nieuwe zaalshow. · Christine Van Broekchoven spreekt over haar onderzoek naar dementie. · We doen een live dissectie van mensenhersenen en leggen je alles uit over de werking van ons brein. Simultaan dissecteren we ook dierenhersenen. Is er een verschil? · Henk Rijckaert komt knutselen en bouwen. Benieuwd wat hij van plan is?
  · Er staat een grote wetenschapsshow van Technopolis op de planken.
  · Stap binnen in de planetariumdome en duik in een 360° sterrenhemel. · En véél meer natuurlijk...
  - van presentaties over tijdreizen en onze oceanen tot ruimtevaart. Wil je iets doen?
  · Wil je met drones vliegen? Dat kan!
  · In onze virtual reality kamer loop je rond door de oorlog in Syrië, ontdek je tropische regenwouden of voel je hoe het is op aan lichtsnelheid te reizen.
  · Doe een spannende geocache van het Tropisch Instituut en jaag op een behandeling voor je tropische ziekte. · Of bespeel je liever een laserharp?
  · Steek je hand in een fantoompaard en voel hoe dierenartsen een paard van binnen onderzoeken.
  · Kinderen halen hun hart op in de Ekoli Experitent en laten er dingen schuimen, bruisen, groeien, roken en boemen! · En veel meer...
  Een topdag! Alles wordt overgoten met een festivalsfeertje: muziek, eten, drinken en gezellig samenzijn in het park.
  Adres: Hof Ter Linden Drie Eikenstraat 3 2650 Edegem
  Ga de weg die jou het beste lijkt.
Werken...
X