Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

SLOOH

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  SLOOH

  Hallo,

  Is er iemand die ervaring heeft met SLOOH (http://www.slooh.com)? En zou hij/zij deze ervaring kunnen/willen posten? Ik overweeg een abonnement. En ben met name ge´nteresseerd in de werking van de interface die mij niet geheel duidelijk is.

  Clear Skies,

  Ton Lindemann

  #2
  Voor de mensen die niet weten van het is: SLOOH is een programma waarmee je via verschillende telescopen op de vulkaan Teide, Tenerife, de maan, planeten en deepskyobjecten kunt bekijken. SLOOH gebruikt momenteel de volgende telescopen:

  - Een 35 cm diameter Schmidt Cassegrain Telescoop, brandpuntsafstand 3910 mm en een 85 mm diameter APO refractor, brandpuntsafstand 480 mm. Met een monochroom All Sky camera met een 'fisheye' beeldveld van 175░.

  - Een 35 cm diameter Schmidt Cassegrain Telescoop met reducer, brandpuntsafstand 2100 mm en een camera met een objectief van D 34 mm, f=135 mm. CCD cameras tot 3 megapixels worden ingezet om de beelden te bekomen.

  Via http://www.slooh.com kan je je registreren en de objecten bekijken en fotograferen. Er zijn verschillende manieren om een account aan te maken: Commander: 100 dollar, een heel jaar lang onbeperkt mee kijken.
  Explorer: 30 dollar, 100 objecten bekijken, 5 minuten per object.
  Observer, 5 dollar, 10 objecten bekijken.

  Commentaar

  Werken...
  X