Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Dit mag eigenlijk niet ontbreken voor foto's: IrfanView

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Dit mag eigenlijk niet ontbreken voor foto's: IrfanView

  Als je veel (astro) foto's hebt, als je een groot aantal foto's in 1 batch wilt verkleinen, als je simpel even heel vlug wat wilt aanpassen aan een foto, als je simpel en vlug door foto's heen wilt bladeren, als je .... en ga zo maar door.
  Het ideale progje is dan IrfanView. Origineel ooit begonnen als simpele image viewer maar uitgegroeid naar volwassen programma met echt heel veel mogelijkheden, te veel om op te noemen. Het verbazende hierbij is, is dat het een freeware programma is. Een nadeel: ze zijn wel beetje commerciŽel bezig gegaan, dus let op dat je met instaleren de Google Taskbar niet aanvinkt
  Eťn van de grote krachten van IrfanView is de goede JPG omzetting: kwaliteit/compressie ratio is de beste die ik tot nu toe ben tegengekomen. Acht van de 10 gevallen zal IrfanView een foto in JPG op kunnen slaan die kwalitatief hetzelfde is als een Photoshop omzetting, maar tot 2 keer zo klein kan zijn in Kb.
  Meer info en download op http://www.irfanview.com

  Menno
  Meade LX65 203mm ACF Goto / TeleVue 2,5 x Powermate barlow / Baader 1,25" Neodymium maan- en Skyglowfilter / wordt de komende tijd uitgebreid

  #2
  IrfanView is briljant ja, ik vind ACDSee lekkerder werken als picture browser vanwegen de layout en design. De extratjes in IrfanView zijn wel erg lekker om daarnaast te grbruiken.

  Commentaar

  Werken...
  X