Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Baanelementen nieuwe kometen / service disruption Minor planet center

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

 • Toxmose
  antwoordde :
  De baanelementen heb ik nog nooit gebruikt, dus over je werk kan ik helaas geen zinnig woord zeggen. Ik kwam wel terecht op je webpagina via deze post. Ik meen me te herinneren dat je ook de SW Heritage 130P hebt? Is dat de 5" telescoop waar je naar verwijst op je home pagina? Het zou me waanzinnig wijs zijn mocht ik met mijn SW Heritage hier een daar een komeet kunnen meepikken. Helaas heb ik geen flauw idee hoe ik daar het best aan kan beginnen. Mocht je tips hebben of ergens een goede infobron kan aanwijzen, dan wil ik me daar wel eens in verdiepen.

  Laat een reactie achter ::


 • Baanelementen nieuwe kometen / service disruption Minor planet center

  Voor wie er gebruik van maakt: De baanelementen die normaliter worden verstrekt door het minor planet center zijn vanwege IT-problemen al geruime tijd niet bijgewerkt.Veel software pakketten (waaronder bijv. Stellarium en Guide) gebruiken deze bestanden voor actuele posities van kometen en astero´den.
  Van een hele rits nieuwe (maar gelukkig allemaal zwakke) kometen zijn de baanelementen momenteel dus niet beschikbaar in het voor deze en andere software benodigde formaat.

  Gisteravond ben ik dus maar aan het coderen geslagen om een tijdelijk alternatief aan te kunnen bieden voor banen van kometen (o.b.v. data van NASA JPL in een ander formaat)
  Voor wie interesse heeft zijn actuele baanelementen van kometen in MPC- en Guide (Project pluto) formaat vanaf nu beschikbaar op:

  http://astro.vanbuitenen.nl/cometelements?format=mpc

  http://astro.vanbuitenen.nl/cometelements?format=guide
  Last bewerkt door giddgvb; 22-09-19, 14:49.
Werken...
X