Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Nicole Scherzinger campaigned tegen TMT

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  #31
  Je mening moet je onderbouwen met goede argumenten. Daar draait het in dit soort discussies natuurlijk altijd om. Wie bepaalt of een argument goed is of niet? Gelovige mensen vinden hun argumenten altijd goed en die van wetenschappers (of andere rationele mensen) niet. En andersom geldt hetzelfde. Wie bepaalt dan wie er gelijk heeft? Een zeer lastige kwestie...
  50 cm Van Gastel dob - 30 cm Van Gastel dob - 15 cm zelfbouw Newton - ASI1600MM-C met een Esprit 80 ED op een SW HEQ5-Pro, ASI1600MM-C met een 8" RC op een EQ6-R

  Commentaar


   #32
   Het gaat er niet om of de oorspronkelijke bewoners een bewijsbare godsdienst hebben of niet. Het gaat erom of wetenschappelijke ondernemingen voorrang moeten krijgen op sommige andere menselijke ondernemingen, en zo ja, welke.

   Je kan zowiezo al niet stellen dat wetenschap die voorrang moet krijgen omdat ze onomstotelijke waarheden verkondigd, want dat doet ze niet. Per definitie zelfs niet.

   en we hebben al eerder gezien dat het qua algemeen belang ook behelpen is met de nieuwste generatie monstertelescopen. Het allemaal zo ver weg en zo lang geleden, dat er geen zinnig algemeen belang mee gediend wordt, behalve abstracte kennis.

   Dus, wat is het argument dat dat ding daar wel moet komen? Behalve dan het utilistische argument dat dat een van de beste plekken ter wereld is.
   What where the skies like when you were young?

   Commentaar


    #33
    svdwal: "Dus, wat is het argument dat dat ding daar wel moet komen?"

    Dat de meerderheid er voor is: democratie dus.

    Commentaar


     #34
     Niet de wil van de meerderheid is de kernwaarde van de democratie, maar de bescherming van minderheden...
     Mak 180 Pro - 150 mm Solar H-alpha, Losmandy GM-8.
     (https://www.neophoto.nl)

     Commentaar


      #35
      In een werkende democratie wordt altijd met de belangen van een minderheid rekening gehouden. Anders zouden we in Nederland bv kunnen zeggen dat de belangen van de Groningers die met huis en haard de lege gasbel inzakken niet van dien aard zijn dat ze gecompenseerd moeten worden.
      What where the skies like when you were young?

      Commentaar


       #36
       Uiteraard is in dat democratisch besluit met minderheden rekening gehouden in dit geval, maar er is ook wel het een en ander aan te merken op de minderheden in kwestie hier:
       http://darkerview.com/wordpress/?p=26446

       Hier zijn de feiten: https://www.maunakeaandtmt.org/get-the-facts/

       Bedenk dat je uiteindelijk, na 10 jaar praten en consultaties, toch echt op de een of andere manier een besluit moet nemen. Dan lijkt me een democratisch besluit toch het beste.

       Commentaar


        #37
        Alleen werkt het zo niet in de politiek. Een goed georganiseerde minderheid kan dat soort processen jaren rekken, en stapje voor stapje hun doel bereiken. Er zijn zelfs handleidingen voor te vinden hoe zoiets aan te pakken. In mijn tijd gestencild, en nu als pdfje op het internet.
        What where the skies like when you were young?

        Commentaar


         #38
         Dat schreef ik toch, svdwal? Er is 10 jaren gepraat en gerekt en geconsulteerd en weet ik veel wat niet. Dat is precies wat hier gebeurt. Zie ook de link die ik eerder gaf. Het is bekend wat hier gebeurt, en vandaar de tegenreacties zoals https://www.maunakeaandtmt.org/get-the-facts/

         Commentaar


          #39
          De tegenstanders willen die hele telescoop niet, onder geen enkele voorwaarde, lijkt het. Dan is het toch logisch dat ze de aangeboden voorwaarden van achter de link verwerpen?
          What where the skies like when you were young?

          Commentaar


           #40
           Wat is er logisch aan "onder geen enkele voorwaarde"? Democratie is ook compromissen sluiten ...

           Commentaar


            #41
            Je hebt ook actiegroepen die tijdelijk een compromis sluiten, even wachten tot het Overton-venster is verschoven, en dan vrolijk verder gaan met duwen. Daar van zijn voorbeelden te over de laatste tijd. Bijvoorbeeld de campagne tot het afschaffen van het roken, of het afschaffen van het fokken van pelsdieren. De "weg-met-vlees" campagne is er ook zoen, maar die is nog bezig.
            What where the skies like when you were young?

            Commentaar


             #42
             Je zegt nu alleen maar dat verandering in stapjes gaat, wat niet verwonderlijk is, en zelfs wenselijk is, lijkt me ... dat voorkomt ook reuzensprongen waarvan de gevolgen vaak moeilijk in te schatten zijn.

             Commentaar

             Werken...
             X