Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Gliese 581c ruimt marsmannetjes op

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Gliese 581c ruimt marsmannetjes op

  Sebastiaan Schepers in de VPRO gids van deze week, letterlijk:
  In de entertainmentwereld worden met angst en beven de ontwikkelingen gevolgd rond de nieuw ontdekte planeet Gliese 581c, die volgens wetenschappers verdacht veel op aarde lijkt. Mogelijk buitenaards leven wordt niet uitgesloten. Mocht dit zo zijn , dan heeft dit desastreuze gevolgen voor films waarin marsmannetjes een belangrijke rol spelen. Massale werkeloosheid wordt gevreesd voor acteurs die hun brood verdienen met het vertolken van Marsbewoners. Maar niet alleen Hollywood-acteurs zijn gedupeerd door de ontdekking van de nieuwe 'leefbare' planeet, ook in andere takken van industrie zijn de gevolgen voelbaar. Zo zijn er vergevorderde plannen om Orson Welles' hoorspel 'War of the Worlds' te herschrijven en overweegt een bekende chocoladereepfabrikant een naamswijziging. Bij NGC zijn ze niet zo onder de indruk van Gliese 581c. In hun programmaserie 'Is it real?"onderzoekt de zender of leven op Mars mogelijk is. Een ietwat vreemde keus na alle mediaophef rond Gliese 581c, maar er valt ook wel wat voor te zeggen. Immers, Gliese 581c-mannetjes bekt lang niet zo lekker als Marsmannetjes, dus waar hebben we het over?

  Donderdag 24 mei NGC 21.30-22.30 uur

  #2
  Groene Marsmannetjes zijn er toch niet, dat weet iedereen die hersens heeft. Maar goed, de media is in staat om mensen minder te laten bellen zodat het broeikaseffect vermindert en mensen verhalen te laten verzinnen over een ontvoering door buitenaardse wezens van Mars.

  Misschien kunnen ze al dat nutteloze metaal eens van en rond Mars weghalen en geld in andere missies steken. Het is allemaal heel leuk om een heleboel sondes en rovers naar Mars te sturen, maar Mars is vergeleken met andere planeten en objecten maar een saaie wereld. Leven is er toch niet, misschien is het er ooit geweest, en daarom snap ik niet dat we er tientallen sondes naartoe sturen en dat er zoveel geld is gebruikt voor missies naar Mars. Maarja, dat is weer een heel andere discussie.

  Commentaar

  Werken...
  X