Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Space Race

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Space Race

  Space Race
  De Koude Oorlog, een erfenis van de tweede Wereld Oorlog, wordt in Space Race briljant verteld. De documentaire is een serie van 4 afleveringen van de BBC, en is gebaseerd op waargebeurde verhalen en documentatie uit die tijd.

  Aan het einde van de tweede Wereld Oorlog, kwam Duitsland met een vreselijk wapen, de Vergeltungswaffe 2, beter bekend als de V2. Vanuit het bezette BelgiŽ vuurde de Duitsers in 1944 met succes een V2 af, en deze raakte 500 kilometer verderop via de stratosfeer in London doel. Dit was tot dan toe onvertoond. Uit vrees voor de V2, moest en zou Amerika het genie achter de V2 in handen krijgen, Wernher von Braun. In een race tegen de Russen, slaagt Amerika er uiteindelijk in om Wernher von Braun te pakken te krijgen, samen met een deel van diens team en 100 V2 raketten. De Russen slagen er echter op hun beurt in om een deel van von Brauns oude team aan hun kant te krijgen, samen met V2 onderdelen, aandrijfmotoren en een aantal V2 fabrieken. Aan het hoofd van de ontwerptafel voor de Sovjets staat plots na een 6 jaar durende gevangenschap in de Goelag het Russische genie Sergej Koroljov.

  Uit angst voor Nucleaire aanvallen van beide kanten en strevend naar een militaire superioriteit, begint vervolgens een race naar de meeste succesvolle en krachtigste raket. Echter, zowel Wernher von Braun alsmede Sergej Koroljov hebben een heel andere droom; Het reizen naar en in de ruimte. Maar hoe krijg je het voor elkaar je bazen hiervan het nut aan te tonen, als beide meer interesse hebben in een militaire overmacht?

  Space Race verhaald de carriŽres en de race tussen von Braun en Koroljov. Beide geleerden kampen met vrijwel dezelfde problemen, de politiek, hun verleden en een hele reeks mislukkingen. Wie slaagt er uiteindelijk als eerste in om een sateliet in een baan om de Aarde te krijgen, of een mens op de maan? Wat hield Rusland allemaal geheim tijdens de Koude Oorlog, en tot in hoeverre werd von Braun achtervolg door zijn SS verleden? Hoeveel effect heeft de Goelag op Koroljov gehad? Als je dit, en meer wil weten, is Space Race misschien wel de meeste schitterende en interessantse manier om dat te doen.

  Titel: Space Race
  Duur: 240 minuten
  Specials: nee
  "Wir sind Sternguckers und auch Fossil. Du?"
  - Roel & Steem, 2019

  #2
  Prachtserie!
  "Truss me, I'm solid." - Bouwe Dob

  Commentaar


   #3
   Zeker weten. Heb hem voor ik geloof Ä11,- gekocht bij de Boekenvoordeel, en dat is echt een koopje. Heb vandaag heerlijk onderuit gezakt de serie gekeken.
   "Wir sind Sternguckers und auch Fossil. Du?"
   - Roel & Steem, 2019

   Commentaar

   Werken...
   X