Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Mijn eerste telescoop

Samenvouwen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Morgen geef ik een presentatie in Almere en dan wordt onze telescoop officieel onthuld.
  Jazeker, op onze open dag. Iedereen die dit draadje heeft gevolgd komt natuurlijk kijken morgen. In het echt is hij nog veel mooier dan op het forum heb ik gisteren gezien.
  Jan
  'Kies de weg van de meeste weerstand' (Erik Scherder, neuropsycholoog)

  Commentaar


   ESTEC, geen raketbrandstof maar het begint in de buurt te komen, tja, wat kan het zijn...
   John: ook warm! Niet correct, maar wel een stap in de goede richting!
   RWeust: Die rookgenerator is wel een gaaf idee! Maar wat doet het voor de seeing en transparantie?
   En Steem: Zo iets als dit? https://youtu.be/RPESmVeJyY8
   Harro, een ruimtetelescoop is een aardig idee, maar NASA is ons al voor geweest. Voor degenen die het toch willen proberen: http://drra.nl

   Commentaar


    Imperial escort op de open dag op ESTEC...
    Click image for larger version Name:	IMG_20181007_152119.jpg Views:	1 Size:	2.19 MB ID:	1396051
    We moesten met de auto van JP vol met telescopen tussen de mensen door naar de plek waar de telescopen door drie astronauten gesigneerd zouden worden. Ik had al begeleiding door de gewone security van ESTEC geregeld, maar vond dat een beetje extra begeleiding tussen al die bezoekers geen overbodige luxe was!

    Maar wat heeft dit nu met onze telescoop te maken?!?
    Last bewerkt door RCS; 08-10-18, 05:29.

    Commentaar


     Ik moet zeggen: wreed content met deze super service :-)
     Ga de weg die jou het beste lijkt.

     Commentaar


      Dus Vera's telescoop heeft nu ern handtekening van iemand die 'op raketbrandstof gezeten heeft' ???
      Zelfbouw 400mm Flex-SCT, Comavrije C-11 bino, comavrije kat, comavrije C8, Comavrije C9,25. Bijna:Comavrije 450mm SCT.. Bino! (de "Binosaurus")

      Commentaar


       Wat een mooie zaterdag en zondag is het geweest. Ik kan jullie eindelijk verlossen van de spanning. Zaterdag was het open dag bij Sterrenwacht Almere en daar heb ik na mijn presentatie onze telescoop officieel onthuld. Het was ontzettend gaaf, omdat er heel veel mensen waren, die speciaal voor ons verhaal waren gekomen. Iedereen begon te klappen, toen Ralph en ik het doek van de telescoop verwijderde. Iedereen kwam kijken en de telescoop bewonderen. We hebben zoveel aardige en lieve reacties gekregen!!!

       En toen zondag....Jean-Pierre had een fantastische verrassing voor mij. Ik heb twee keer geld opgehaald voor zijn mooie project Sterren schitteren voor iedereen (SSVI) en als beloning heeft Jean-Pierre geregeld, dat vier astronauten op elke raket van onze telescoop een handtekening zetten. Drie van de astronauten waren aanwezig op de open dag bij ESTEC. Dus Ralph en ik mochten samen met de telescoop via de VIP-ingang naar binnen. Jean-Pierre kwam in de loop van de middag met de telescopen die naar de kinderen gaan. Op het terrein liepen stormtroopers uit Star Wars. Nou dat kon Ralph niet voorbij laten gaan. Dus die heeft geregeld, dat Jean-Pierre werd begeleid door de stormtroopers. Zo ontzettend gaaf.

       En toen was het vier uur. De eerste astronaut was er al: André Kuipers. Hij herkende onze telescoop en heeft als eerste zijn handtekening gezet. Daarna Thomas Reiter. En als laatste Paolo Nespoli. Alle drie hebben ze met de Sojoez gevlogen! Trouwens voor Paolo Nespoli moesten we nog best veel moeite doen. Jean-Pierre zei dat Ralph maar in de rij moest gaan staan, voordat Paolo de benen zou nemen. Je weet het maar nooit met die Italianen.

       En dan denken jullie natuurlijk: vier handtekeningen? Ja! Frank de Winne gaat ook een handtekening zetten, maar die was zondag niet aanwezig. Jean-Pierre gaat dat op een ander moment regelen.

       Wat een ontzettend mooie afsluiting van vijf maanden hard werken. Zoveel gave en aardige reacties van jullie op ons draadje. Het prachtige cadeau van Ralf Ottow. En de fantastische dag van Jean-Pierre. En waar het allemaal mee begonnen is: het cadeau van Richard. Zonder hem had ik geen telescoop gehad om te verbouwen.

       Maar jullie moeten mij vergeven dat ik één persoon heel erg in het zonnetje zet en dat is mijn Ralph!!! Zonder hem was er nooit een telescoop gekomen.

       De telescoop krijgt nog een naam en binnenkort is er first light. Dat laat ik nog aan jullie weten.

       Geniet nu eerst maar van de foto's.

       Oh en André Kuipers heeft ook nog een twitter-bericht verstuurd: https://twitter.com/astro_andre/stat...85323068428288

       Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: DSC05107.JPG views: 21 grootte: 3,89 MB id: 1396120Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: DSC05112.JPG views: 21 grootte: 3,98 MB id: 1396121Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: DSC05136.JPG views: 22 grootte: 3,82 MB id: 1396122Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: DSC05134.JPG views: 21 grootte: 5,27 MB id: 1396123Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: DSC05143.JPG views: 21 grootte: 3,34 MB id: 1396124Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: DSC05150.JPG views: 22 grootte: 3,66 MB id: 1396125Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: DSC05149.JPG views: 20 grootte: 3,97 MB id: 1396126Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: DSC05148.JPG views: 21 grootte: 4,07 MB id: 1396127Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: DSC05155.JPG views: 21 grootte: 2,84 MB id: 1396128Klik op de afbeelding voor een grotere versie naam: DSC05154.JPG views: 21 grootte: 3,68 MB id: 1396129

       Commentaar


        Het ziet er allemaal ruig uit! De handtekeningen zijn verdiend. Gefeliciteerd met het resultaat!

        Commentaar


         Begeleiding door security en Stormtroopers Starwars op ESTEC. Waardevol transport hé :-)


         Ga de weg die jou het beste lijkt.

         Commentaar


          Heel erg gaaf! En heel erg verdiend.
          What happens in Cygnux X-1
          Stays in Cygnux X-1

          Commentaar


           Ok, ik zat er dus een beetje naast, het zijn de handtekeningen van drie iemanden die op raketbrandstof hebben gezeten...

           Heerlijk dat jullie er zo'n verdiend succes mee hebben!
           Zelfbouw 400mm Flex-SCT, Comavrije C-11 bino, comavrije kat, comavrije C8, Comavrije C9,25. Bijna:Comavrije 450mm SCT.. Bino! (de "Binosaurus")

           Commentaar


            Ik wou ( en dat vertelde ik aan Vera en Ralph) uitsluitend handtekeningen van astronauten die met een sojoez hebben gevlogen. Drie waren er zondag bij ESA. De vierde wordt De Winne. Die zullen V en R ook zelf kunnen ophalen bij een bezoek aan EAC ( opleidingscentrum voor astronauten) in Keulen, maart 2019. Vier motoren, vier handtekeningen :-)
            Ga de weg die jou het beste lijkt.

            Commentaar


             First Light!!!!!

             Vanmorgen hebben Ralph en ik de telescoop opgezet (op het balkon in Pijnacker) en voor het eerst gekeken. Sirius!!!! Het is gelukt.

             Daarna nog Rigel in Orion gezien en de Pleiaden. Zo mooi! Heel veel meer dan de zeven sterren. De telescoop werkt zo goed. En ja... Ralph vindt dat er nog verbeteringen nodig zijn, maar ik ben helemaal blij.

             Oh ja...de Zwaan hebben we ook nog gezien. In Rotterdam

             Nu nog de naam voor onze telescoop. Die gaat Ralph er op schrijven. Zodra dat is gebeurd, krijgen jullie de naam ook te horen.

             Commentaar


              Origineel geplaatst door Vera Bekijk bericht
              Ralph vindt dat er nog verbeteringen nodig zijn, maar ik ben helemaal blij.
              Ja..één van die 'verbeteringen' zal wellicht een paar maandjes duren, maar dan heb je ook wat, want dan kan je ook opzoek naar de 'pup' van Sirius...

              Gefeliciteerd met de First Light !! Dat moet een voldoening hebben gegeven na al dat werk !

              .
              Zelfbouw 400mm Flex-SCT, Comavrije C-11 bino, comavrije kat, comavrije C8, Comavrije C9,25. Bijna:Comavrije 450mm SCT.. Bino! (de "Binosaurus")

              Commentaar


               Bijzonder creatief ontwerp van een telescoop. Echt een blikvanger! Proficiat met de onthulling + handtekeningen!! Gaaf hoor..........
               Classic C11 1979 2.0 in wording, Polarex 60/900 parallactisch. Zwengelmontering parallactisch. Gebruik van 10cm Lunt en 150mm F-15 Zeiss refractor (1922)

               Commentaar


                Wat prachtig ; al deze aandacht voor deze telescoop.
                zelfs met stormtroopers!
                Die handtekeningen : te gek! Een volwaardige bekroning voor jullie gedurfde en lastig te bouwen ontwerp.

                Harro bekijkt de hemel het liefst met een grote Newton en een goed gezelschap (560mm F/3,6 zelfbouw trussdobson met optiek van John Nichol Optical :)

                Commentaar

                Werken...
                X