Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

skywatcher synscan

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  skywatcher synscan

  Ik was aan het surfen en kwam opeens deze site van skywatcher tegen. Daar las ik iets over de synscan en dus nu vraag ik me af of deze ook geschikt is voor een skywatcher 200/1000 mm EQ5.

  http://www.skywatchertelescope.net/swti ... class2=304

  #2
  Je bedoeld dat je je bestaande EQ5 uitrust met de moteren en controller om goto te krijgen (jouw link liet een hele montering zien).

  Voor zover ik weet kan dat met een ombouwkit zoals deze: http://www.hoo-germany.de/produkt.php?prd=148

  Als je EQ5 nog geen moteren heeft moet je zoiezo de hele ombouwkit hebben (morteren en controller), als je een oudere gemotoriseerde EQ5 hebt moet je zo'n zelfde kit hebben en de moteren vervangen. Bij de nieuwere gemotoriseerde EQ5s kun je soms alleen een controller bijkopen en ben je klaar.

  Let ook op welke versie controller je krijgt. Oudere versies (versie 2 ofzo) kunnen niet verder ge-upgrade worden dus dan zou je weer een nieuwe moeten kopen als je verder wilt. Nieuwere controleeres kun je upgraden via je computer.

  Ik heb het een en ander uitgezocht toen ik bezig was met de aankoop van mijn montering en ben toen verschillende kits en mogelijkheden tegengekomen. ik weet dat je je EQ5 kan uitrusten met de Synscan maar vraag goed na welke versie je krijgt.
  Life is funny. But not Ha Ha funny.

  Commentaar

  Werken...
  X