Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

zoek een verrekijker / spotting scope.....

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  zoek een verrekijker / spotting scope.....

  Hallo Allemaal,

  Ik heb een vraagje..... tot ongeveer een jaar geleden heb ik een telescoop gebruikt voor het kijken naar objecten aan de hemel. Nu mag ik ook graag vliegtuigen kijken, dus daarvoor heb ik een verrekijker, maar die is aan vervanging toe. Al m'n telescoop arsenaal heb ik vanwege een spierziekte moeten kopen, door de houding om te kijken namen mijn klachten danig toe. Nu kijk ik met m'n verrekijker (8x40) naar de hemel, maar ik wil meer zien.

  Aangezien een telescoop niet meer kan, maar ik toch weer graag de maan, wat planeten en wat nevers/galaxies wil zien en m'n verrekijker aan vernieuwing toe is, wil ik jullie vragen of je helpen kunt. Ik ben niet zo thuis in verrekijkers/spotting scopes (met name mbt astronomie), dus hopelijk kunnen jullie me advies geven.

  Ik ben op zoek naar een verrekijker/spotting scope die ik eigenlijk voor vliegtuigen en basic astronomie gebruiken kan. Het mag geen kilo's wegen (zeg maar onder de kilo als het kan), maar moet toch iets goeds zijn.

  Momenteel neig ik naar een spotting scope en ben bij TS gaan kijken en deze drie vallen binnen m'n budget, misschien kunnen jullie er naar kijken en je mening geven, of misschien weten jullie betere opties, tot zo'n 120 euro. Wat ik ook koop zal waarschijnlijk overwegend in de hand gehouden worden.

  http://www.teleskop-service.de/Ferng...v.htm#TSSP1550

  http://www.teleskop-service.de/Ferng...ktiv.htm#18x55

  http://www.teleskop-service.de/Ferng...iv.htm#Voyager

  O ja, kijkshop heeft er ook twee, geen idee of die goed zijn of niet:

  http://www.kijkshop.nl/product/16015...spottingscope/

  http://www.kijkshop.nl/product/5772/...spottingscope/

  #2
  Niemand ervaring of tips?

  Commentaar


   #3
   Helaas, geen verstand van spotting scopes.
   Dit is geen undersign.

   Commentaar


    #4
    Jammer De TS Voyager lijkt mij de beste optie, waarschijnlijk bestel ik die.

    Commentaar


     #5
     Luxon is echt het ultieme warenhuismerk. Elke fotozaak in een klein dorpje heeft wel zo'n gammel ding staan. Ik zou inderdaad voor TS gaan of eventjes doorsparen: http://www.williamoptics.com/prod_tel/z ... tures0.htm
     30cm en 20cm Hofheim kofferdobsons | Polarex model 132 | Lunt LS50tha | Swarovski 12*50 EL

     Commentaar


      #6
      Bedankt voor de reactie! Ik koop normaal alles bij TS, dus van Luxon heb ik geen verstand, laat ik dus inderdaad maar links liggen.

      Naar de ZenithStar 66 had ik ook al gekeken bij TS, daar is die ergens rond de 300 euro. Die is om even ergens naar toe mee te nemen me net iets te zwaar.... 1.7kg en dan nog een statief erbij vind ik iets te veel van het goede

      Qua gewicht lijkt me de TS Voyager iets makkerlijk mee te sjouwen als ik ga hicken.

      Commentaar


       #7
       Heb 'm dinsdag besteld en donderdag was die er al. Helaas hier geen helder weer, dus naar de sterrenhemel kijken heeft er nog niet echt in gezeten.

       Heb wel verschillende vogels, bomen en andere objecten bekeken en ik ben onder de indruk. Goed contrast, erg scherp en makkelijk in gebruik. Moet alleen even wennen aan de 45 graden hoek waarin je kijkt.

       Zodra ik 'm geprobeerd heb op hemel objecten laat ik jullie mijn indrukken weten weten.

       Commentaar


        #8
        Ok, hier zijn dan eindelijk m'n avond/nacht bevindingen van de TS Voyager.

        Uit de losse hand..... Orion Nevel en M45 geen probleem. Met het statief Cassiopeia dubbelsterren erg mooi, Saturnus erg duidelijk te zien (totdat er een nevel in de lucht kwam hangen) en de Orion Nevel een stuk scherper dan m'n TS Newton 114/900. Het beeld is duidelijk en scherp en doet zeker niet onder voor de TS Newton 114/900. Hij blijft uiteraard alleen in vergroting achter, maar zelfs met 75x vergroting valt het me absoluut niet tegen.

        Ik gebruik de orginele zoom lens tot 75x vergroting en ben erg benieuwd hoe die met goede oculiaren zal werken, maar dat zal nog even duren. Heb zo'n vermoeden dat die met oculairen beter presteerd dan de TS newton 114/900.

        Ik ben er zeer tevreden mee en hij presteerd boven verwachting. Bij de volgende heldere avond, ga ik kijken of ik ook ringdeling van Saturnus kan zien, maar misschien lukt dat alleen met goede oculairen en niet met de standaard zoomlens.

        Commentaar


         #9
         Het vervolg......

         De ringdeling van Saturnus is helaas niet te zien met de standaard zoomlens, maar ik wel 2 maantjes kunnen ontdekken.

         Ook de maan is absoluut een topper! Superscherp en erg veel contrast. Ik heb er foto's van gemaakt, maar heb nog geen adapter voor de camera, dus moest uit de losse hand en zonder filter. Toch nog redelijk gelukt.

         Al met al ben ik zeer tevreden en onder de indruk van dit kleine dingetje en m'n spieren zijn erg blij met het geringe gewicht.

         Commentaar

         Werken...
         X