Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

"Jackson" 76-700 telescoop

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  "Jackson" 76-700 telescoop

  Ik wil mijn kids verrassen met deze telescoop niet voor super uitgebreide studie van sterren maar gewoon planeten kijken zoals de maan bv.Ik kwam bij deze verkoper uit H.O.Emeij en verkoopt Jackson 76-700 telescopen. Ik zeg er bij puur voor te beginnen maar is dit een beedje leuke kijker en kwalitatief? Stroop al veele forums af maar kan niks vinden over deze telescoop. dit zijn de specs...
  De sterrenkijker is geschikt voor de algemene observatie van planeten.
  Vergrotingmogelijkheden van 35 tot 350 maal.
  Heeft een schitterend observatievermogen in de 150 tot 250 maal vergroting.
  Een zoekerscoop van 5x25.
  Drie stuks oculairs van een goede kwaliteit: H20mm - H12,5mm en H4 mm.
  Vergrotingen in 6 verschillende mogelijkheden.
  Vergrotingmogelijkheden: 35-56-70-112-175 en 350 maal.
  Barlow van 2x
  Een omkeerlens voor landschappelijke- observatie.
  Een Zon- en een Maanfilter.
  Aluminium tripodstatief met oculairplateau.
  Nederlandse beschrijving met vergrotingtabel.
  Advies-flayer "leren omgaan met een sterrenkijker"
  Metalen telescoop voorzien van een zwarte lakkleur en het "Jackson-logo".
  De Sterrenkijker wordt geheel compleet en NIEUW in de verpakking met factuur geleverd.

  Is dit een leuke startset of niet??

  gegroet marco

  #2
  Dag Marco,
  Ik verwacht niet veel goeds van deze telescoop. Ik heb geregeld advertenties gezien van Emeij op marktplaats en dergelijke en daar kan ik in ieder geval uit opmaken dat deze verkoper geen enkele kennis van telescopen heeft.
  O.a. vanwege het volgende:
  een 76 mm kijker heeft een maximaal nuttige vergroting van 100 a 150x. Meer vergroten is zinloos. Zeker met de bijgeleverde H-oculairs, welke van slechte kwaliteit zijn. Verder staat de kijker op een dusdanig slechte montering dat het beeld ook enorm zal trillen bij hoge vergroting.

  Oftewel: niet doen!!!

  Ik kan je 2 dingen aanraden:
  1) je zou de zogenaamde lidlscoop kunnen kopen. Dit is een 70mm lenzenkijker die onder het merk skylux of bresser skylux wordt verkocht. Deze kijker is veel op marktplaats te vinden. Kost nieuw 90 euro en 2e hands niet meer dan een euro of 60. Dit is een leuke beginnerskijker. Enig minpunt is het 4mm oculair dat meegeleverd wordt. Dit zorgt voor een te hoge vergroting van slechte kwaliteit. Dit kan dan evt. vervangen worden door een 6mm plossl oculair. Zo'n oculair kost 40 a 50 euro. Meegeleverde barlowlens kun je weggooien...
  2) Ga naar een gespecialiseerde winkel. Deze verkopen goede beginnerskijkers vanaf zo'n 125 euro. Op:

  http://www.dekoepel.nl/sterrenkijker/links.html

  is een overzicht te vinden. Goede winkels die ik kan aanbevelen zijn Polaris uit Utrecht en Ganymedes uit Amstelveen.

  Succes!
  30 cm F5 Skywatcher Dobson, 68mm F14.7 en 10cm F5 refractors

  Commentaar


   #3
   telescoop

   Beste Marco,

   NIET DOEN. Deze kijkers zijn veel te goedkoop. Deze kijkers hebben vaak b of c keuze optiek uit de fabriek. M.a.w De overblijfertjes !
   Daarnaast is de montering vaak van dusdanige kwaliteit dat je niet veel plezier zou beleven aan zo''n kijker. Laat je niet beinvloeden door hoge vergrotingen en zo, daar gaat het helemaal niet om !

   Mijn advies besteed iets meer voor een kijker. Dan heb je er langer plezier van. Daarnaast krijg je de kijker beter verkocht mocht je de sterrenkunde toch niet leuk vinden.

   Betere starters merken zijn : Bresser, skywachter en celestron.
   Ga ook eens praten met Rob lefeber van Robtics. Deze amateur heeft verstand van zaken en heeft ook nog eens zeer scherpe prijzen.

   Veel succes,.
   M.v.g.
   Arend van der Salm'
   http://www.inhetdonker.nl
   Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Groetjes Arend

   Commentaar


    #4
    Beste Marco,
    Goed advies van allemaal niet doen. Bij te koop staat nog een Skyluxe van mij te koop (is de Lidl telescoop). Ik wil geen reclame maken maar daar heb je veel meer aan.
    Succes
    Joris
    Ik rijd nooit sneller dan dat mijn beschermengel kan vliegen!

    Commentaar


     #5
     Helemaal mee eens: NIET DOEN.

     Ik heb eens met zo'n kijker gekeken (was geen Jackson, maar wel een 76mm spiegelkijker): klopte helemaal niets van de afstelling van de spiegels. Ik heb anderhalf uur lang geprobeerd de afstelling te verbeteren, maar het beeld bleef WAARDELOOS. Dit mocht je geen eens C-optiek meer noemen....
     En inderdaad: die slechte montering....

     De genoemde LIDL-scoop is een goede optie voor een beginner en is zelfs een echte hit geworden in astronomiekringen. De telescoop heeft vooral in Duitsland een Cultstatus bereikt: iedereen dacht dat een stuk optiek bij de LIDL niet veel soeps kon zijn, maar deze kijker is optisch behoorlijk goed en heeft een zeer solide montering. Er zijn wel een paar puntjes die verbeterd kunnen worden. Hier zijn complete websites van hoe je dit zelf kan doen.
     Nieuwprijs was dacht ik 90 euro. Maar de kijker is slechts af en toe bij de LIDL verkrijgbaar. Tweedehands op Marktplaats zal die ook wel staan.

     Er is in de zomerperiode soms ook een soortgelijke kijker verkrijgbaar bij de KARWEI-bouwmarkten. Ik weet niet hoe die optisch en mechanisch is. Ik vermoed wel beter dan de JAckson.

     Laat je niet misleiden door vergrotingen: Een telescoop als de LIDL-kijker kan bij 100x nog redelijk beeld geven, maar bij sterkere vergroting wordt je beeld alleen maar waziger, fletser en kijk je door een smal "tunneltje"

     groet en succes
     HArro
     Harro bekijkt de hemel het liefst met een grote Newton en een goed gezelschap (560mm F/3,6 zelfbouw trussdobson met optiek van John Nichol Optical :)

     Commentaar


      #6
      Het ligt ook een beetje aan de leeftijd van je kinderen. Als ze nog heel erg jong zijn zou ik niet zo snel een kijker op een parallactische montering aanschaffen. Die zijn al gauw te ingewikkeld.
      Een parallactische montering is er een waarvan je 1 as op de hemelpool uitlijnt zodat de kijker maar om 1 as hoeft de draaien om de baan van de sterren te volgen. De skylux heeft zo'n montering. De Jackson ook, zij het van veel slechtere kwaliteit.
      Simpeler is is een zogenaamde azimuthale montering waarbij je de kijker omhoog of opzij duwt om de op een object te richten. Het meest simpele voorbeeld van zo'n type is de Dobson-montering:

      Supersimpel, supergebruiksvriendelijk en wat ook belangrijk is: goedkoop! Je kunt simpelweg een grotere telescoop voor hetzelfde geld kopen.
      "Truss me, I'm solid." - Bouwe Dob

      Commentaar


       #7
       Welkom op het forum. Nou. Het is wel duidelijk denk ik. Voor zover ik weet is Emeij-observatie de enige die dit soort rommel aanbiedt. Ik heb ooit eens contact met de man gehad om eens door te vragen. Conclusie: hij weet NIETS over telescopen, is gewoon een handelaar. Geef m een pak eieren en hij zet het klakkeloos op marktplaats voor je met dubbele marge. Niet doen en tegelijkertijd een waarschuwing: deze man biedt rommel aan, je krijgt er een flyer bij cadeau (hij spelt het woord flyer als flayer). Dit soort lieden verpesten onze hobby en uiteindelijk blijft alleen de teleurstelling achter. Wat mij betreft mag Emeij Observatie een enkele reis Noord Korea om daar zijn geluk te beproeven, maar tot zover mijn bescheiden mening.
       30cm en 20cm Hofheim kofferdobsons | Polarex model 132 | Lunt LS50tha | Swarovski 12*50 EL

       Commentaar


        #8
        Ah gaaf, wat een snelle replay geeft iedereen! marco3key post om 2.50u op het forum en voor 12 uur 's ochtends zijn er al 6 nuttige berichten! Go AstroStart, go AstroStart! . Welkom op het forum Marco3key

        Commentaar


         #9
         Nou jongens duidelijker kan niet ;-) echt super behulpzaam hiero dus deze kijker is niks voor mij moet toch eens goed gaan kijken op marktplaats met jullie gegeven informatie wil er rond de 250 euro aan uitgeven voor het begin als starter het moet een kijker worden waar mijn kids en ik plezier aan hebben. Ik woon in rijswijk zuid holland dus als iemand nog een leuke starters kijker heeft hoor ik dat graag ... in ieder geval niet een te ingewikkeld ding....

         greets marco

         Commentaar


          #10
          Hallo Marco,
          Ik woon in Den Haag, en ik bied mijn kijkers via te koop/gezocht van dit forum aan (zie mijn bericht hierboven). Het is een 11 cm reflector en de 7 cm Lidl kijker op parallactische opstelling. Je kan altijd even komen kijken En voor de echte liefhebber is er altijd wat aan de prijs te doen!!
          Groetjes
          Joris
          Ik rijd nooit sneller dan dat mijn beschermengel kan vliegen!

          Commentaar


           #11
           Meade telescoop ETX-70 AT volautomatisch met statief is dit dan wat kan m kopen voor 180 euro....


           greets marco

           Commentaar


            #12
            Origineel geplaatst door marco3key
            Meade telescoop ETX-70 AT volautomatisch met statief is dit dan wat
            Daar kan ik ook heel kort over zijn: NIET DOEN. Het is een kijker met een opening van 7cm, net zo groot als de eerdergenoemde Skylux. Alleen heeft de ETX een zeer kort brandpunt waardoor hij een enorme kleurfout heeft. Maar de grootste bron van ergenis is de computergestuurde montering. Op dit forum zijn al veel heftige discussies gevoerd over dure kijkers met veel haperende, gammele electronica en met weinig optiek zoals de ETX. Wat heb ik een hekel aan die dingen!

            Voor 250 euro kun je al een Dobson spiegeltelescoop kopen met een opening van 150mm. Een mooie beginnerskijker, zonder frustrerende electronica, maar waar je tenminste wel echt wat door kan zien! En dan heb ik het over de nieuwprijs.
            "Truss me, I'm solid." - Bouwe Dob

            Commentaar


             #13
             Oeef wat maken jullie het moeilijk maar daarom ben ik ook hiero beland met mijn vragen bij echte kenners zoals jullie zou zeggen kom maar op met tip`s....


             groetjes marco uit rijswijk

             Commentaar


              #14
              Hoe oud zijn je kinderen? Niet elke telescoop is geschikt voor de allerkleinsten...
              "Truss me, I'm solid." - Bouwe Dob

              Commentaar


               #15
               Kijk anders eens voor meer info over verschillende soorten kijkers op onderstaande site, je kan dan kijken wat geschikt is voor wat jij wil:

               http://www.dekoepel.nl/sterrenkijker/
               Bynolyt Bynostar SPN130-900
               2 wide field oculairs 10mm en 20mm (voor vergrotingen van 90x en 45x)

               Commentaar

               Werken...
               X