Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Stroomregelaar voor flatpanel

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  #16
  Er zijn gelukkig nog wel wat altenatieven, hoor. In bovenstaande LED driver schakeling kun je bijvoorbeeld de meetweerstand opzoeken en deze verhogen. Dit kan bij SMD nog wel eens een gepriegel zijn, maar de LED's zullen dan netjes dimmen. Niet alle DC LED drivers werken echter hetzelfde.

  Verder kun je ook de hele driver schakeling er uit proberen te halen en hier weerstanden voor in de plaats zetten als stroombegrenzing voor de LED's. Bij de lage stromen die jij als voor een flatpanel toepasbaar noemt, max. 12 mA, zijn dit vrij hoge weerstandwaarden en ontwikkelen ze weinig warmte. Het voordeel is dan weer dat je de weerstand-LED's keten weer gewoon met een extern PWM regelaartje aan kunt sturen om te dimmen.

  In Arie's panel zit waarschijnlijk wel een driver, anders had hij toch geen problemen gehad met zijn PWM regelaar om deze te dimmen?

  Een weerstand-potmeter ervoor kan dus ook werken, maar zeker niet bij alle panelen en LED drivers (bij bovenstaand voorbeeld LED driver gaat dit al niet goed) en stroom (zij het lage stroom) door een driver proberen te sturen en hopen dat ie dit doorlaat en blijft doorlaten is wel een simpele, maar niet een echt elegante oplossing, natuurlijk.

  Robert.
  10" F5 GSO CT Newton, 11 cm F25 Kutter, 8" F5.7 Newton (in aanbouw), NEQ6 Pro Synscan en EQ5 Synscan.

  Commentaar

  Werken...
  X