Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

spectroscopie : hulp aan starters

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  spectroscopie : hulp aan starters

  Ik ben in alles en boven alles een beginner . Ik weiger gevorderde te worden . Ten allen tijde :-)
  En daar heb ik zo mijn redenen voor . Dicht bij de starters staan en bij de mensen die wat moeite hebben dingen te begrijpen . En ook bij dit onderdeel wil ik graag wat hulp inroepen . Om een lang verhaal kort te maken : Onderstaand de mail die ik doorstuurde naar onze spectroscopiegroep .
  Maar tegelijkertijd wil ik het ook in Nederland eens aankaarten ...


  Beste iedereen,

  Een aantal mensen is heel erg gedreven bezig . Zowat semi-professioneel of soms nog verder . Zeer bewonderenswaardig !!
  Maar toch heeft dit ook een keerzijde . Ik hoorde het gisteren zaterdag op de volkssterrenwacht in Gent van iemand : 'ik haak af wegens veel te zwaar, ik kan niet meer mee' .
  Kijk : spectroscopie, dat is nog een zeer 'niche' aspect van de amateur-astronomie . Het is pas sinds kort toegankelijk voor amateurs kunnen we stellen .
  En het is goed dat het een vlucht neemt ! Ergens is dat ook de bedoeling .
  Maar we mogen de mensen niet vergeten die, A / wat minder tijd hebben en die ;B/ het moeilijk hebben die materie zomaar te doorgronden .
  Daarom wil ik graag het volgende voorstellen :
  - Een drietal keer per jaar samenkomen . Gevorderden samen met beginners . Geen presentaties, maar een 'workshop' als het ware . Hoe bekomen we resultaten, hoe wordt het uitgewerkt, wat kan je en wat kan niet met welk materiaal .
  Ik denk dat het voor velen onder de groep toch een serieuze meerwaarde zou betekenen .
  Misschien iets om over na te denken ?

  jp
  Ga de weg die jou het beste lijkt.

  #2
  Zeker een goed idee JP.
  Alleen moet zo'n bijeenkomst wel wat structuur krijgen om te voorkomen dat het ontaard in een onderonsje van gevorderde spectroscopisten.

  Groet,
  Paul
  Full WMN-member.
  GSO 8" f/8 Ritchey-Chrétien, AT66ED, EQ6 Pro + EQMOD, NEQ3+SynScan, Atik 314L, Atik 314E, SXV-MC8, DSI PRO, Orion autoguider, LodeStar autoguider, Baader DADOS spectrograaf.

  Commentaar


   #3
   Hallo Paul,

   dat is zeker zo ! Daarom gebruik ik doelbewust het woord 'workshop' . Dan kan bvb een gevorderde één of twee starters onder zijn hoede nemen .
   Belangrijk is ook dat die starter ook wat voorbereidt . Moet van twee kanten komen wil het interessant worden voor beide partijen ...
   Ga de weg die jou het beste lijkt.

   Commentaar

   Werken...
   X