Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Belangrijke boeken voor beginners met spectroscopie

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Belangrijke boeken voor beginners met spectroscopie

  Hier twee erg belangrijke boeken voor beginners met spectroscopie, beide uitgegeven door Springer.com en geschreven door Ken Harrison:

  "Grating spectroscopes and how to use them", over de principes en werking van spectroscopie met relatief eenvoudige middelen, zoals de SA100 100l/mm grating, incl. data reductie voorbeelden met VisualSpec.
  Hiermee kan je al de OBAFGKM sterren classificeren en het werk van Harvard van meer dan 100 jaar geleden dunnetjes overdoen.

  "Astronomical spectroscopy for amateurs", gaat meer in op de werking van zowel slitless als slitted transmission en reflection grating spectrografen. Ook wordt het ontwerp van diverse types spectrografen behandeld incl. de ontwerp formules. Het lijkt allemaal ingewikkeld, maar het is een goed geschreven erg toegankelijk boek.
  200mmF5 Carbon, 150mmF12 Intes MK67, ED80mmF6, Towa 60/700, Coronado 40mmF10 PST, Fujinon 10x50, ZWO ASI174MM cooled, ASH mount, NEQ5, HEQ5pro en L-200 spectrograaf. Radio callsign PA3SKY

  #2
  Is "Using Commercial Amateur Astronomical Spectrographs" van Jeffrey Hopkins wellicht ook wat ?
  ( http://www.amazon.de/gp/product/3319014412 )

  Begint simpel met de Star Analyser, maar gaat dan 'hoger op' met andere commercieel verkrijgbare spectrografen.

  Commentaar


   #3
   Bedoeling is om hier ten laatste begin volgende week de lessenrreeks die Marc Trypsteen bij ons in Gent gaf in spectroscopie op dit nieuwe forumonderdeel neer te poten . Samen met een aantal artikels die Marc schreef voor de Guidestar .
   Daarnaast wordt gezorgd voor een opsomming van de diverse spectrografen samen met hun toepassingen .
   Aansluitend kunnen mensen die dat willen (na een opleiding) in de nabije toekomst gebruik maken van de faciliteiten op de S9 (remote) . MAAR : enkel voor dueidlijk wetenschappelijke doeleinden , samenwerken met het instituut in Ukkel bvb.
   Maar eerst de komende dagen starten met de lectuur .
   Ga de weg die jou het beste lijkt.

   Commentaar

   Werken...
   X