Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Mijn eerste Deep Sky camera - DSLR of gekoelde CCD?

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  #16
  te-les-koop.nl in de gaten houden

  daarover gesproken; daar staat net een DSI pro III te koop. Wellicht een leuk instap model CCD camera
  Skywatcher Newton 200DPS - TS Quadruplet 480/80 - NEQ6 - Lacerta MGEN
  Nikon D7000 - http://dslr-astrophotography.com

  Commentaar


   #17
   Origineel geplaatst door nikao Bekijk bericht
   ...DSI pro III te koop. Wellicht een leuk instap model CCD camera
   DSI is speelgoed, sorry.

   Mijn botte mening. Neem een gekoelde CCD, hoe klein dan ook.
   Buy once, cry once.

   Je komt er toch op uit, spaar jezelf een canon uit

   Commentaar


    #18
    Andre, je verwoordt mijn gedachtes goed . Ik wil graag kwaliteit en een zo goed mogelijke SNR, dus goede koeling.
    Tevens lijkt mij het aansturen van de camera met specialistische software een grote pre en ik heb geen probleem met een kleine sensor.

    En een canon kopen en die 'modden' of een gemodde overnemen van iemand is volgens mij geld wat ik beter kan besteden aan een camera die geschikt is voor de taak ook al worden er super mooie resultaten behaald met DSLRs.
    Met een kleine sensor en mijn 102 F7 Apo heb ik nog steeds een redelijk FOV zonder merkbare kromming van het beeldvlak, voor de grotere Deep Sky opnames moet ik wel goed leren mozaiken maar dat komt wel goed lijkt me.

    Eerst een filterwiel aanschaffen en 2" extensie en wat oefenen met mijn niet gekoelde iNova PLB-Mx planeetcamera met 12bit LRGB opnames icm darks, flats enz... en rustig orienteren op welke camera interessant is voor mijn setup.

    Haast is zelden goed
    Last bewerkt door patrickduis; 22-10-12, 18:11. Reden: quote verwijderd, niet hele berichten quoten s.v.p.
    Takahashi TSA-102S + TOA-35 0.7X reducer + Avalon Linear FR StarGo, iNova PLB-Mx planet/guide camera, Nikon D5100 Baader BCF mod, Baader Herschel Prism

    Commentaar


     #19
     arend van der zalm biedt een atik 314 monochrome ccd aan. dat was mijn eerste camera en nog altijd beetje spijt dat ik hem heb verkocht. Wat mij betreft de best prijs kwaliteit verhouding in het wereldje, en goedkoper dan het speelgoed van meade.

     Commentaar


      #20
      Die heeft al een nieuwe eigenaar gevonden

      Persoonlijk denk ik dat je best eerste een DSLR koopt en als je daar goed mee overweg kan, dat je dan langzaam uitkijkt naar wat voor ccd optimaal zou zijn voor jou. Gewoon een simpele, niet- gemodificeerde is meer dan genoeg om mee te beginnen. Ik vind wel dat de camera over live-view moet beschikken, is enorm handig met het scherpstellen. Mijn 1000D heeft dat en ik gebruik het altijd om mee scherp te stellen. Ik heb ook nog een oudere 300D liggen zonder live-view en net om die reden blijft hij altijd in de kast liggen. DSLR heeft een pak groter fov, wat het beginnersplezier alleen maar zal vergroten. Bij een ccd zoals de Atik 314L+ zit je een stuk dichter op het object en dat vergt toch al wel een zekere behendigheid met deze spullen. Het is makkelijk gezegd, sla de dslr maar over, je komt toch uit bij een ccd, maar ik heb ook eerst leren fietsen alsvorens ik met de wagen heb leren rijden.
      http://yoerisastrophotography.moonfruit.com/

      Commentaar


       #21
       Origineel geplaatst door yoeri Bekijk bericht
       Die heeft al een nieuwe eigenaar gevonden
       Gefeliciteerd Yoeri, je was me blijkbaar net voor, die 314L+ is wel de optimale CCD camera voor mijn setup lijkt me. Behoorlijk grote pixels en een hele gevoelige sensor over een groot spectraal bereik. En het is een sensor die volgens mij nog net geen field-flattener nodig heeft voor mijn setup.

       Ik ga zelf nu maar eerst dat manuele filterwiel kopen en eerst eens spelen met mijn niet-gekoelde PLB-Mx (1280x960, 3,65x3,65 pixelgroote) die 12bits opnames kan maken voor deep sky van meerdere minuten. Dat moet denk ik een goede indruk geven of ik breedband/smalband filter-opnames kan maken met een duurdere gekoelde CCD-camera of dat ik beter eerst een DSLR koop. Dat filterwiel wil ik toch hebben voor planeet en maan opnames dus daar kan ik dan beter eerst mee gaan spelen voordat ik verdere investeringen doe.

       Als ik de 314L+ had gescoord was het wel een behoorlijke impuls aankoop geweest, maar ik had er geen spijt van gehad denk ik. Ik zal tel-es-koop.nl goed in de gaten houden of er nog een langs komt op termijn ;-)
       Takahashi TSA-102S + TOA-35 0.7X reducer + Avalon Linear FR StarGo, iNova PLB-Mx planet/guide camera, Nikon D5100 Baader BCF mod, Baader Herschel Prism

       Commentaar


        #22
        http://yoerisastrophotography.moonfruit.com/

        Commentaar

        Werken...
        X