Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

webcam en autoguiden

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  webcam en autoguiden

  Ik wil graag mijn webcam via de PC koppelen aan een klassieke H-EQ5 handcontroller. (is gelijk een die van een EQ6) Geen skyscan Goto dus! Daartoe zal ik een interface moeten maken die signalen van de PC parallel poort (of USB) omzet naar aansturing van de "pijlstjes" knoppen op de handcontroller van de H-EQ5

  Ik heb in de tachtiger jaren MTS elektronica afgerond en weet dus te solderen en schema's te lezen. Ontwerpen en/of programeren van een en ander gaat mij echter boven de pet, mede omdat ik sindsdien mij niet meer dagelijks met elektronica bezig houd, maar een handcontroller voorzien van een poort (bv. RS 232 serieel) gaat mij wel lukken.
  Wie o wie kan mij op gang helpen met het kiezen van software en mij een schema enz. kan leveren.

  Het zou zo moeten werken:
  De montering staat met de standaard snelheid te volgen. De ster staat via een webcam in het visier van de autoguide software.
  Dan: de software signaleert dat de ster naar links uitbreekt en geeft vervolgens een "1" op een van de parallelpoort draadjes (of USB...)
  Een interface moet deze "1" omzetten in een spanning die een relais aanstuurt, die vervolgens de schakelaar die onder "pijltje naar rechts" zit van de handcontroller, gaat overbruggen. De kijker gaat dan naar rechts, de ster gaat weer naar het midden en de software geeft weer een "nul", het relais valt af en de H-EQ5 (Of EQ6) gaat gewoon verder met volgen.

  Lijkt mij allemaal niet zo moeilijk te realiseren.

  Wie kan mij helpen???

  Bert Bogchelman, Achterveld (nabij Amersfoort)
  Objectieven in huis met de maten: 22,30,35,44,50,56,65,70,80,88,100,127,150,200,250, 315 en 400mm

  #2
  Dag Bert.
  Alles wat je wil kan! Sterker nog. Iemand in Duitsland heeft een eenvoudige upgrade te koop voor onder de honderd euro. Je vervangt daarbij de IC op het moederbordje (in de montering) en de IC van het handbedieningskastje.
  Als je autoguiding+pec+extra wilt hebben , lees dan mijn artikeltjes eens. Werkt via RS232 (ik heb een rs232 usb converter er tussen).
  Hier staat de inbouw van de printplaat:
  http://www.astroforum.nl/viewtopic.php?t=2558
  en
  http://www.astroforum.nl/viewtopic.php?t=840
  30cm en 20cm Hofheim kofferdobsons | Polarex model 132 | Lunt LS50tha | Swarovski 12*50 EL

  Commentaar


   #3
   guider

   hallo,

   Kijk hier eens :
   http://www.technoplus.nl/astro/lx200.htm

   Een nederlandse amateur.

   gr Arend
   Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Groetjes Arend

   Commentaar

   Werken...
   X