Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

Lacerta Mgen III komt er aan

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  Lacerta Mgen III komt er aan

  De Mgen III komt dit jaar nog beschikbaar. Deze heeft in vergelijking met zijn voorgangers, een kleurenschermpje, Ik heb zelf de vorige versie (II) en ben er erg tevreden mee.
  Dat kleurenschermpje lijkt mij wel een verbetering want het vorige model met het oranje schermpje vraagt bij mij altijd een paar extra ogen (bril) om in het donker te kunnen aflezen.
  Het selecteren van een volgster(ren) , kalibreren en guiden kan met de Mgen III in 1 minuut door 1 druk op de knop. Hij is helaas wel kostbaar; 700 euro.
  https://teleskop-austria.at/MGEN-3_L...3-Autoguider-A

  #2
  Even doorsparen dus voor me, was al van plan versie II te kopen. Bedankt voor je bericht.

  Commentaar


   #3
   Inderdaad wel vrij prijzig, maar ik ben echt ontzettend blij met mijn Lacerta MGen II. Als je eenmaal weet hoe ie werkt ben je zo up and running! Kan me voorstellen dat de III nog gemakkelijker zal gaan werken.
   Sky-Watcher 8" Dobson | Sky-Watcher 100mm APO | Yamater D=76.2 F=1250 | Sterrenwacht Gooi&Vechtstreek: www.knvwshetgooi.nl

   Commentaar


    #4
    Ik ben er ook heel blij mee, in het begin even zoeken hoe het precies werkt . Eigenlijk heel eenvoudig, maar als de kalibratie is uitgevoerd en je drukt op guiding dan gaat de guiding altijd naar behoren en heb ik er geen omkijken meer naar, Ik heb 2 hulpmiddelen waar ik nog steeds heel blij mee ben; de polemaster QHY en de Lacerta Mgen II. Het kleurenscherm lijkt me zeker een grote verbetering tov het oranje schermpje maar ik hou het voorlopig wel bij mijn Mgen II. Ik ben benieuwd wanneer de eerste review op het forum staat van de opvolger.

    Commentaar

    Werken...
    X