Announcement

Collapse
No announcement yet.

hopeloze frustratie...

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • hopeloze frustratie...

  Afgelopen maandag en dinsdagavond 2 sets data van M42 gemaakt. Vorig jaar kort gedaan, maar had nog veel te weinig ervaring toen. Nu ben ik er eens goed voor gaan.zitten. 110x20seconden, en 135x60 seconden. Afzonderlijk 2 mooie plaatjes, maar ik zit met het uitlijnen met de foto's tov elkaar. Vorig jaarbedrag met picturewindow4, maar die is niet meer bruikbaar. Ik. Loop al 2 dagen het internet af te struiken naar methodes en manieren, maar kom niet verder. Ik hen alleen gratis programma's tor mijn beschikking, nu Ps2, picturewindow7, en Gimp2.9. Als iemand een soort van tutorial of stap-voor-stap-iets kan vinden, scheelt dat een hoop slapeloze nachten en gemopper van mijn wederhelft
  Eeuwige dankbaararbeid ligt in het verschiet haha.
  Skywatcher 150-750 EQ6, canon 1100d

 • #2
  DSS kan opnames perfect uitlijnen als ze tenminste dezelfde beeldschaal hebben.
  Laad de ruwe stacks als nieuwe lights en ga in de stackparameters naar het tabblad "tussentijdse bestanden" en plaats een vinkje bij "Maak een gecalibreerd bestand voor elke licht plaat". Stack de twee bestanden en gooi de autosave output weg. In de folder waar je lights staan is nu van elk bestand een extra, uitgelijnd exemplaar verschenen.
  C9,25 - Mak 180 Pro - 150 mm Solar H-alpha, Losmandy GM-8.
  www.neophoto.nl

  Comment


  • #3
   Neo verrek, er staat me iets van bij inderdaad haha. Ik ga het morgen direct checken. Ik zal alvast wat rustiger kunnen slapen haha.​​​​​​​
   Skywatcher 150-750 EQ6, canon 1100d

   Comment


   • #4
    DSS kan dit inderdaad. Eerst moet je al je subs registreren en de beste uitkiezen als referentie. Nadien moet je het geheel laten registreren tov de referentie sub.
    Avalon Linear - CFF Newton 200 F5

    Comment


    • #5
     mmmm, net geprobeerd. Ik laad de twee autosave tiffs in, registreer ze (oftewel bereken afstanden), en daarna de foutmelding; de gevinkte afbeeldingen zijn onderling niet gelijk ( hoogte breedte kleuringdeling etc.). Wordt er wel een beetje moedeloos van. Zelfde beeldveld (want zelfde scope, camera, plek, alles gelijk.
     Skywatcher 150-750 EQ6, canon 1100d

     Comment


     • #6
      Dan heb je misschien al 'iets' aan een van beide autosave files gedaan, of zelfs geopend en gesaved in een ander programma waardoor de bitdiepte niet meer hetzelfde is?
      C9,25 - Mak 180 Pro - 150 mm Solar H-alpha, Losmandy GM-8.
      www.neophoto.nl

      Comment


      • #7
       Ik denk het misschien al te weten. Resolutie is iets verschillend, ik heb namelijk snijdingsmode aangeklikt, die ik altijd gebruik. Ik ga beide stacks opnieuw doen, en dan op standaard modus. Dan zou de resolutie in ieder geval hetzelfde moeten zijn. Toch?

       Update; inderdaad, dat heeft geholpen. De twee afbeeldingen zijn nu uiteindelijk uitgelijnd, maar nu krijg ik ze weer niet geopend in PS2. AAargghhh! zelfs als 16 bit, en ook 32 bit niet. Ziet PS2 ze niet als 'valid document'. Om toch gek van te worden....
       Last edited by marcieow; 11-02-18, 15:52.
       Skywatcher 150-750 EQ6, canon 1100d

       Comment


       • #8
        Hoe bedoel je dit: "zelfs als 16 bit, en ook 32 bit niet." Sla je vanuit DSS het resultaat zelf nog eens op?
        Je moet ook de .REG bestanden hebben, niet de autosave output.
        C9,25 - Mak 180 Pro - 150 mm Solar H-alpha, Losmandy GM-8.
        www.neophoto.nl

        Comment


        • #9
         Ik heb de .reg bestanden geselecteerd, de 32bit tiffs, en de 16 bit tiffs, ps2 wil niks 'openen als'. Wel gewoon per afbeelding, maar dan werkt layers weer niet. Gimp 2.9 werk ik wel graag mee, maar dat is qua stappen weer net iets anders (uit te leggen), waardoor ik ook weer vastloop. Wel frustrered zeg haha. Ben er ook al wel achter dat 110 x 20 seconden een beetje veel van het goede is, als ik daar alleen maar een klein beetje van de kern daarvoor ga gebruiken. Volgende keer iets minder subs voor de kern, en iets meer langere voor de neveligheid eromheen. Een stap-voor-stap handleiding in gimp 2.9 zou wel helpen, maar ik denk de overstap naar pixinsight of app toch een steeds reeeler iets gaat worden.... Nu de financieel manager thuis nog overtuigen....
         Skywatcher 150-750 EQ6, canon 1100d

         Comment


         • #10
          Je hoeft toch ook niet te "openen als"?

          Verder is me de versie van PS niet duidelijk. Is dat Photoshop CS2 dan heb je inderdaad nauwelijks tot geen 32-bit support en kan je het beste eerst de lang belichte REG file laden en stretchen naar tevredenheid. Daarna kan je de kern uit de andere regfile alsnog invoegen en met een vloeiende selectie samenvoegen.
          C9,25 - Mak 180 Pro - 150 mm Solar H-alpha, Losmandy GM-8.
          www.neophoto.nl

          Comment


          • #11
           Neo mmm , daar moet ik nog maar eens naar kijken. Ik zet het 'projectje' nog maar ff op de lange baan. Data loopt gelukkig niet weg, en het is me doordeweeks de komende tijd gewoon te druk om er aan te zitten rommelen. Als ik weer eens een rustige tijd heb maar eens alles op een rijtje zetten en uitvogelen. Duurt mischien ff, maar het gaat me lukken! Toch bedankt Neo en Astrobug jullie hulp wordt zeker gewaardeerd!
           Skywatcher 150-750 EQ6, canon 1100d

           Comment

           Working...
           X