Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging momenteel

allereerste zon-foto

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  allereerste zon-foto

  hallo,
  heb gisteren(donderdag 8 Juni) mn allereerste foto gemaakt van onze goede oude zon...helaas beschik ik niet over een supercamera, dus de zon die op mijn foto staat is nogal klein ik heb tot het maximum uitvergroot, helaas....ook zie je geen details 'ofzoietsindenaard'...maar goed, hier komt ie...

  klikkie
  [url="http://www.beeropia.nl/"]http://www.beeropia.nl/[/url]

  #2
  Voor alles een begin zullen we maar zeggen. Waar je nu met een HP Photosmart M417 een slechte foto van de zon maakt, kan je in de toekomst misschien met een dikke telescoop en een goeie camera foto's maken.

  Je camera heeft maximaal 3x optische zoom, daardoor is deze sowieso niet geschikt voor dit soort fotografie. Mits je de camera aan een telescoop knutselt. Maar je hebt in iedergeval 5.3 megapixels dus je kan croppen. Maar dat je maar 3x optische zoom heb is wel een groot nadeel. Dit kan je krijgen met 12x optische zoom:

  1)


  2)


  Zoals je ziet inclusief zonnevlekken. Je bent dan wel vele foto's verder. Waarschijnlijk gebruik jij een eclipsbrilletje voor je lens? Zoals je bij de 2de foto ziet heb ik een speciaal solarfolie gebruikt wat je bij Stichting de Koepel kan kopen. De tweede foto heb ik met een diafragma van f8, sluitertijd van 1/500 bij een ISO van 100. Zo te zien kan je met jou camera niet handmatig dit soort instellingen doen. De camera denkt dat het te donker is (door al dat zwart) en zet zijn lens te lang open met de hoogste iso setting, dat is 400 wat jouw camera maximaal kan. Zo zie je ook dat de zon bewogen is, statief is vereist!

  Zoals ik zeg is deze camera zonder iets ervoor (lens, verrekijker of telescoop) sowieso niet geschikt, maar wat niet is kan nog komen! keep on moving!

  Commentaar

  Werken...
  X